2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kabaré: Varga-Damm Andrea is elindul a miniszterelnöki székért

Az egykori jobbikos képviselőt saját pártja, a Reformerek szeretné, ha miniszterelnök-jelöltként indulna a 2022-es országgyűlési választáson.

Varga-Damm Andrea lesz a Reformerek miniszterelnök-jelöltje – ezt a párt alapítója, a jelenleg független parlamenti képviselő Varga-Damm jelentette be.

A politikus szerint az egyértelmű, hogy az „Orbán-rendszert le kell bontani”, de úgy látja, erre az ellenzéki összefogás nem képes.

Mint mondta, a pártok „az előválasztást is csak arra használták fel, hogy elmondják egymásról, hogy milyen korruptak”, és szerinte ennek is köszönhető, hogy nincs kormányváltó hangulat az országban, október 23-án pedig az is világossá vált, hogy az összefogás pártjai nem tudnak tömegeket megmozgatni.

„Az ellenzéki politika mára milliárdosok kampányává züllött, emiatt ha nyerne is az összefogás, csak csöbörből vödörbe jutna az ország, mert nincs ingyen pénz”

– fogalmazta meg aggályait az egykori jobbikos politikus.

Pártjának célja ezért, hogy alternatívát mutasson, mint olyan politikus, édesanya, aki nem az „árkok mélyítésére, hanem azok betemetésére törekedne”. Ennek jegyében saját pénzéből plakátkampányt indít, ezeken többek között az olvasható majd, hogy „gyűlölet helyett béke”, vagy „káderek helyett szakértelem”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató