2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Iványi Gábor: Ez a küzdelem ledarálja az embert

A kommunista Népszavának picsogott Gyurcsány lelkésze.

Ezt nyilatkozta:

Hát, igen… Elfáradtunk. Derekasan elfáradtunk. Nagyon szeretnénk most már egy kis levegőhöz jutni. Azt nem merem megígérni az utódaimnak, hogy ahhoz hasonló nem fog megtörténni velük, ami velünk. Hisz én magam kétszer is átéltem a hatalommal folytatott, hosszú évekig tartó állóháborút: először a Kádár-korszakban, 1973 és 1981 között, másodszor pedig 2010-től, a Fidesz kormányzása idején. Ez a küzdelem ledarálja az embert.

Előfordult már, hogy imádkozott az ellenzék győzelméért, a Fidesz bukásáért? Tette fel a kérdést az újságíró, mire Iványi így felelt:

Igen, előfordult, és nem csak magamban imádkoztam ezért, hanem vasárnapi nyilvános istentiszteleten is. A Biblia azt mondja, hogy az alkalmatlan és gonosz emberek félreállításáért szabad imádkozni. Nem arról van szó, hogy nekik más az elképzelésük arról, hogyan lehet törvényesen és elfogadható módon irányítani az országot. Hanem arról, hogy egyesek közülük tényleg bűncselekményeket követnek el. Ezt nem is igazán titkolják. Nem szólhat erről egy ország irányítása, még akkor sem, ha a régi mondás szerint minden szentnek maga felé hajlik a keze, és a hatalmon lévőknek helyzeti előnyük van.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató