2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Néhány fürdő kizárta az oltatlanokat Magyaroroszágon

Örülnek a vendégek.

Pozitív tapasztalatai vannak azoknak a fürdő- és szálloda-üzemeltetőknek, akik újra kötelezővé tették a védettségi igazolványt a vendégeik számára – írja az Index. Hozzátették: csak rövid időre, vagy egyáltalán nem esett vissza a forgalmuk. Sőt, a látogatók nagyobb biztonságban érzik magukat járványügyi szempontból, írják. 

Érdemi visszaesést nem okozott a forgalomban a védettségi igazolvány kötelezővé tétele

– közölte a Portfolio érdeklődésére Sívó Roland, az AquaWorld Resort létesítményigazgatója. Náluk november 5-én tették kötelezővé, hogy a vendégek igazolják a koronavírussal szembeni védettségüket.

Hangsúlyozták: a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. november 20-án vezette be ismételten, hogy a látogatók kizárólag védettségi igazolvánnyal vagy oltási igazolással és személyazonosításra alkalmas dokumentummal látogathatják a létesítményeiket. Szűts Ildikó, a vállalat vezérigazgatója azt is elmondta, hogy ugyanakkor valamennyi munkavállalójuknak kötelező a maszkviselés a fürdő teljes területén. Az állami, vagyis a Nemzeti Sportközpontok által üzemeltetett fürdőkben azonban nem kérnek védettségi igazolványt, de a kormány döntésének megfelelően ezekben az uszodákban is kötelező a vendégek számára a maszk használata a pénztáraknál, az öltöző területén és a folyosókon, írják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató