2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Nem indul a 2022-es választáson Simonka György

A politikus arról ír: ígéreteit teljesítette, utódjának pedig sok sikert kíván.

Simonka György csütörtök esti közleményében azt írja: Dél-Békésben, a Fidesz választókerületi ülésén nem született javaslat a 2022-es országgyűlési választás jelöltjének személyéről, ez a döntés így a Választási Etikai Bizottságra vár.

„A közvélemény-kutatás eredménye szerint a Fidesz megnyerheti a dél-békési körzetet, de nem velem. Én már tavaly év elején kértem, hogy ne nekem kelljen jelöltként indulnom a választáson, hisz akkor az elkövetkező kampány nem szólna másról, mint a folyamatban levő bírósági eljárásról. Ez sem a közösségünknek, sem a családomnak nem hiányzik. Egyébként a családom ultimátum elé is állított” – fogalmaz a politikus.

Mint írja, csütörtökön a választókerületük grémiuma nem tudott dönteni, ezért az országos választmányra bízzák a legrátermettebb személy kiválasztását.

„Bár az én nevem is szerepel a jelöltek között – amit ezúton is tisztelettel megköszönök mindenkinek – mégis úgy döntöttem, hogy szeretnék megfelelni a családom és a pártom elvárásának, így nem jelöltetem magam. Ezzel is hozzá kívánok járulni egy békés átmenethez, egy egységes és erős Fidesz táborhoz, valamint egy markáns győzelemhez” – írja Simonka, hozzátéve, hogy utódja munkájához sok sikert kíván annak érdekében, hogy a „már megkezdett munkák üteme és iránya a továbbiakban is legalább ennyi eredményt szüljön.”

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató