2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Rétvári Bence: A progresszívek csak újracsomagolták a marxista ideológiát

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az LMBT-szervezetek propagandájának veszélyeiről beszélt legutóbbi parlamenti felszólalásában. Véleménye szerint a mai progresszív ideológia nem nyújt semmi újat, csak a régit csomagolták újra.

Új színtereken az LMBT-propaganda

Új csatatereket választottak az LMBT-szervezetek: az óvodákat és az iskolákat. Az államtitkár szerint ezekbe az intézményekbe akarják bevinni azt, amit ők saját felnőtt életükben gyakorolnak.

„Mi úgy gondoljuk, hogy minden felnőttnek magánügye a magánélete, de a gyerekek más kérdés”

– tette hozzá a parlamenti képviselő.  Amikor a szülők beengedik gyerekeiket az óvodákba vagy az iskolákba, akkor azt szeretnék, hogy ott ne ellenük neveljék őket. A gyereknevelés joga inkább a családé maradjon.

A liberális gondolkodás

„Márpedig jól látjuk, hogy ezt a liberális oldalon, a baloldalon másként gondolják” – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence. Példaként a BBC-ből egy angol pedagógus szavait idézte, aki azt mondta, hogy minél fiatalabb korban el kell fogadtatni a gyerekekkel az LMBT-ideológiát, nehogy keresztény szemléletet tegyenek magukévá. Ezután Belgium esetét említette, ahol a járványra hivatkozva halasztottak el fontos műtéteket 2020-ban, ennek ellenére több mint 400 nemátalakító műtétre volt kapacitás. Ausztriában a McDonald’s Happy Meal menüje mellé egy LMBT-lobbista propaganda-meséskönyvét kérhették a gyerekek. A mindnyájunk által finanszírozott Európai Unió LMBT különleges megbízottja pedig nemrégiben Szűz Máriának öltözött be – emlékeztetett az államtitkár. Meglátása szerint ez utóbbinak semmifajta olyan tartalma nem volt, ami az LMBT-emberekkel kapcsolatos, csakis az, hogy provokálja a keresztényeket.

A Soros György finanszírozta Háttér Társaság munkáját említve hívta fel a figyelmet arra is, hogy az már 2010 előtt kísérletet tett a Nemzeti Alaptanterv átírására. Akkori javaslatuk szerint médiaismereti órán a Pride-ról kell filmeket nézni, földrajz órán az LMBT-személyek földrajzi elhelyezkedéséről kell tanítani, iskolán kívüli programokban pedig LMBT-szervezetekhez kell kirándulásokat szervezni és ilyen kiállításokra kell elmenni.

„Magyarország az első olyan ország, ahol nem politikusok, hanem az emberek mondhatják el a véleményüket, hogy beengedik az LMBT-propagandát az óvodákba és iskolákba a gyerekeikhez vagy sem”

– emelte ki az Emmi-államtitkár.

Nincs új a nap alatt

Marx Károly másfél évszázaddal ezelőtt megírt gondolatait idézve mutatott rá arra, hogy azok, akik ma progresszívnek mondják magukat és állítják, hogy ők hozzák el a jövő társadalomképét, valójában semmi újat nem hoznak. Az olyan mondatok, mint „a földi családot kell elméletben és gyakorlatban megsemmisíteni”, vagy „a család megszüntetése az egyik fontos szándékunk” és „az ateista állam a demokratikus”, akár mai LMBT-szervezeteknél is tetszetős idézetek lennének.

„Azt a családellenes, nemzetellenes és keresztényellenes ideológiát képviselik, amit Marx Károly képviselt 150 évvel ezelőtt. Semmi újdonság, semmi progresszió, sem jövőkép. Csak annak a szörnyű, diktatórikus, embereket elnyomó eszmerendszernek a képe sejlik fel ismét, amit Magyarország 40 évig megszenvedett.”

Ebből pedig nem kérünk többet – zárta felszólalását Rétvári Bence.

Forrás: Vasarnap.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató