2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Trump: "A Kongresszust Izrael irányította"

Habár eddig nagy barátja volt Izraelnek a volt amerikai elnök, mégis zsidóellenes kijelentéseket tartalmazó nyilatkozatot tett.



Barak Ravid, izraeli újságíróval készített interjújában arról beszélt Trump, hogy az amerikai zsidó közösség nem rajong Izraelért, inkább az evangélikus keresztének kedvelik a zsidó államot. Ez után kiemelte, hogy Izraelnek „abszolút hatalma volt a Kongresszus” felett, viszont szerinte ez megváltozott Barack Obama elnöksége idején, valamint a jelenlegi elnöknek, Joe Bidennek is köszönhetők a történtek – írja a Liner a Metro nyomán. 

„Ennek ellenére nagyon sokan szavazták rájuk (Obamára és Bidenre) a zsidó vallásúak közül. Ez pedig azt mutatja, hogy az amerikai zsidók vagy nem szeretik Izraelt, vagy egyáltalán nem érdekli őket Izrael”

– mondta Trump.

Hozzátette: „nézd meg a New York Times-t. A New York Times utálja Izraelt, teljes mértékben gyűlöli. Mégis zsidók irányítják a lapot, a Sulzberger család.”

Donald Trump 2019-ben úgy fogalmazott, hogy hűtlenek Izraelhez azok a zsidók, akik a demokratákra szavaznak. Izrael kérdése valóban megosztó az Egyesült Államokban, főleg Palesztina viszonylatában, mivel a két nemzet között már nagyon régóta húzódik a konfliktus.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató