2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Pénzbüntetés, de akár súlyosabb szankció is várhat Hamiltonra, aki kihagyta az FIA díjátadó gáláját

A brit versenyző nem jelent meg a FIA Gálán, ezzel szabályt sértett. Az új elnök azt ígérte, hogy kivizsgálják az ügyét, és „nem lesz bocsánat”.

Nem jelent meg Lewis Hamilton a Nemzetközi Autómobil-szövetség (FIA) gáláján, ezért az új elnök, Mohammed Ben Sulayem azt üzente: „nem lesz bocsánat”, ha a Forma-1-es versenyző ezzel megszegte a szabályokat – írja a racingline.hu.

A Mercedes hétszeres világbajnoka "kiábrándult", mivel az Abu Dhabi Nagydíjon elbukta a világbajnoki címet Max Verstappennel szemben, ráadásul a verseny végi Safety Car-szakaszban szerinte és csapata szerint is holland ellenfelének kedveztek.

A brit az autósport lefontosabb díjátadó gálájára sem ment el, ez azonban szabályellenes, ugyanis „azon versenyzők, akik az egyéni bajnokság első, második és harmadik helyén végeznek, kötelesek megjelenni az FIA év végi díjátadó gáláján" – áll a protokollszabályzatban.

Az, hogy a mulasztás miatt kap-e bármilyen büntetést a versenyző, az új elnökön múlik most. Ő azt mondta: „Meg fogjuk vizsgálni az erre vonatkozó szabályokat és ez alapján fogjuk meghozni a döntésünket. Nekünk is követnünk kell a saját szabályainkat, meg nyilván jó érzés jót tenni az emberekkel, de ha bárki vét a szabályok ellen, akkor nincs menekvés”.

Az elnök elismerte, hogy megérti Hamilton indulatát, de a szabály az mindenkire vonatkozik, ezért ki kell vizsgálni az ügyet.

Az első hírek pénzbüntetésről szóltak, de elképzelhető ennél súlyosabb szankció is – írja a Racingline..

A hétszeres világbajnok akár a következő futamára és ezáltal a bajnokságára is kiható büntetést kaphat.


Két lehetőség is szóba jöhet: a pénzbüntetés vagy a megrovás. Ez utóbbi azért lenne súlyos a brit versenyző számára, mert ez lenne a harmadik megrovása, ami viszont automatikusan egy tíz helyes rajtbüntetést von maga után. Ha ez bekövetkezne, akkor az új évad első versenyét büntetéssel kellene kezdenie.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató