2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Akár férfi is lehet a következő Miss Franciaország

Ledöntenék a hagyományos szépségverseny által képviselt nemi sztereotípiákat.

„Transzszexuális indulók a Miss France szépségversenyen? Egyáltalán nem gond!”

– nyilatkozta a Miss France (Miss Franciaország) nemrégiben kinevezett elnök-producere, Alexia Laroche-Joubert a Radio Sudben. Részletesen kifejtette, miért nincs probléma azzal, ha esetleg magukat nőként azonosító biológiai férfiak indulnának a hagyományosan nők számára megrendezett versenyen, számolt be a V4NA.

Azok a transzszexuálisok – részletezte –, akik „végigmentek a nővé válás folyamatán, és ‘női’ személyi igazolvánnyal rendelkeznek”, a tervei szerint nevezhetnek majd, semmilyen megkülönböztetés nem fogja őket érni – hangsúlyozta.

Elisabeth Moreno, a sokszínűségért és a nemek közötti egyenlőségért felelős francia miniszter üdvözölte a progresszív gondolatot, kiemelve: a Miss France idejétmúlt „nemi sztereotípiákat” képvisel, és a versenyt „a modern francia nőhöz” kell igazítani.

Alexia Laroche-Joubert – természetesen – egyetértett a miniszterrel, de hangsúlyozta, hogy a versenyt nem nyitnák meg férfiak előtt, azt csak nők és a magukat – hivatalosan is – nőként azonosító transszexuálisok számára hirdetnék meg.

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató