2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Makizaj: Bajnai volt a legjobb, ő építette fel a Fidesz helyett az országot

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje úgy véli, Bajnai kormányzása volt a legeredményesebb Magyarországon.

Teljesen helyénvaló volt megszüntetni a 13. havi nyugdíjat, „az egyébként nagyon tehetséges” Bajnai Gordon kormányzása „sok szempontból a legeredményesebb egyéves időszak volt Magyarországon” – vélekedett Márki-Zay Péter Kálmán Olga 2019-ben megjelent, Szeretemország című könyvében – írja a Magyar Nemzet. „Átadták a terepet az egyébként nagyon tehetséges Bajnai Gordonnak, egy kisebbségi kormánynak, hogy hozza helyre, amit ők elrontottak. […] A fenntarthatatlan helyzetet a Bajnai-kormány kezelte, megszüntette a 13. havi nyugdíjat, elkezdte az államháztartást rendbe tenni, megszorító intézkedéseket vezettek be. […] Közgazdászként teljesen helyénvalónak tartottam azokat az intézkedéseket, amelyeket a Bajnai-kormány bevezetett, hiszen azokat mindenképpen végre kellett hajtani” – nyilatkozta Márki-Zay a Bajnai Gordon vezette kormány tevékenységéről.

Bajnai elvégezte a Fidesz helyett?

A lap szerint az ellenzéki miniszterelnök-jelöltjének azóta sem változott az álláspontja, hiszen a baloldali előválasztás augusztusi kampányrendezvényén is Bajnai Gordont és a hozzá köthető megszorítócsomagot méltatta: „Nem olyan régen volt szerencsém Bajnai Gordonnal találkozni, életemben először. Elmondtam neki azokat a vágyaimat, ami az ő egyéves időszakát illették. Ami egyébként sok szempontból a legeredményesebb egyéves időszak volt Magyarországon” – nyilatkozta akkor Márki-Zay Péter.

A vásárhelyi polgármester úgy folytatta, szerinte kétségkívül óriási teljesítményt nyújtott akkor az a kormány. Mint kiemelte, az volt a benyomása, hogyha előre hozott választást tartottak volna 2009-ben, akkor a Fidesznek nem lett volna kétharmada. „Ő megnyugtatott, hogy igen, lett volna már 2009-ben is, másrészt 

a Fidesz belebukott volna négy év alatt a rendcsinálásba, amit így a Bajnai-kormány elvégzett helyettük. 

Ezzel kapcsolatban is elmondta az ő verzióját, természetesen meggyőzött, megjegyzem. Tehát itt viccesen azt mondhatnám, hogy rehabilitáltam” – zárta gondolatait a hódmezővásárhelyi polgármester.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató