2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Putyin: idén 32 terrortámadást akadályoztak meg Oroszországban

Az orosz biztonsági szolgálatoknak sikerült elérniük a terrorfenyegetettség csökkenését mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki megjegyezte, hogy idén 11 hónap alatt 32 terrortámadást akadályoztak meg – írja a TASzSz hírügynökség.

“Az elmúlt években jelentős előrelépés és pozitív dinamika tapasztalható ezen a kihívásokkal teli, rendkívül felelősségteljes területen [a terrorizmus elleni küzdelemben]. A terrorfenyegetettség drámai mértékben csökkent” – mondta az orosz államfő a biztonsági ügynökségek dolgozóinak napja alkalmából tett videonyilatkozatában.

Putyin szerint “az elmúlt tizenegy évben több mint 200 terrortámadást sikerült meghiúsítani, a terrorista bűncselekmények száma drámaian csökkent ebben az időszakban”.

“Az ilyen típusú bűncselekmények túlnyomó többségét csírájában elfojtották”

 – tette hozzá.

“Idén 11 hónap alatt 61 bűncselekményt, köztük 32 terrortámadást sikerült megakadályozni az önök hatékonyságának és koordinációjának köszönhetően. Ez jó eredmény, de még mindig sok a tennivaló” – mondta az orosz elnök a biztonsági szervek munkatársainak.

Putyin szerint a terrorizmus elleni küzdelemnek keménynek és kompromisszummentesnek kell lennie.

“Jelenleg kihívást jelentő nemzetközi helyzet van. A jelenlegi kihívások és kockázatok jellege és mértéke magasabb követelményeket támaszt a különleges szolgálatok munkájával szemben. Mindenekelőtt a terrorizmus elleni kemény és kompromisszummentes küzdelem a fő, kiemelt feladatuk” – hangsúlyozta az elnök.

 

Forrás: Oroszhirek.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató