2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Budapest Pride: Novák Katalin "homofóbia-miniszter, az emberi jogok sárba tiprása, ha köztársasági elnök lesz"

Imádjuk, ha visítanak...

Kiakadt az LMBTQP, de most nagyon.

Szerintük Novák kiterjedt nemzetközi szélsőjobboldali kapcsolatokkal rendelkező „homofóbia-miniszter”, akinek államfővé választása az emberi jogok sárba tiprását jelentené - picsogják.

„Novák Katalin veszélyesen közel került olyan orosz oligarchákhoz, amerikai szélsőséges csoportokhoz és vallási fundamentalistákhoz, akik bármit képesek megtenni azért, hogy más országokban lobbizva érvényesítsék a politikai céljaikat” – állítja a Budapest Pride.

Azt írják, hogy „ha Novák Katalin lesz Magyarország következő államfője, az komoly veszélyt jelent majd a magyar nőkre, az LMBTQ jogokra, a szólásszabadságra és a magyar demokráciára nézve”.

„Sárba tiporják az emberi jogokat, ha a homofóbia-miniszter lesz a köztársasági elnök” – fogalmaznak az LMBTQP szervezet tagjai.

Elsősorban Novák konzervatív családvédő szervezetekkel való együttműködését, így az amerikai World Congress of Families (WCF) kongresszusain való szereplését és a CitizenGo-val való kapcsolatát kifogásolják, álláspontjuk szerint a magyar miniszter gyűlöletcsoportoknak minősülő külföldi szervezetekkel működik együtt. „Novák Katalin államtitkári kinevezése óta éjt nappallá téve dolgozik nemzetközi gyűlölet-exportőrökkel: Vlagyimir Putyin oligarcháival, illetve olyan amerikai vallási fundamentalista- illetve gyűlöletcsoportokkal, akik más országokban és nemzetközi szinten lobbiznak azért, hogy tovább csorbítsák a nők és az LMBTQ emberek jogait” – fogalmaznak. Novákot az Orbán-kormány „egyik legradikálisabb homo- és transzfób tagjának” nevezik, és azt hangsúlyozzák, hogy a Novák Katalin által kiépített kiterjedt nemzetközi szélsőjobboldali kapcsolatok révén a Fidesz itthon is elkezdte kiépíteni „a nő- és LMBTQ-ellenes gyűlöletcsoportokat”.

 

Visítsatok! Zene füleinknek!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató