2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Lázár János: Márki-Zay Péter már mindent és mindenkit elárult

Márki-Zay becsicskult Amerikának, Brüsszelnek és a multinacionális nagyvállalatoknak. Elárulta a hazáját, elárulta városát, de elárulta a rászorulókat és a munkavállalókat is, miközben külföldi és hazai megbízóinak az érdekeit szolgálja ki – fogalmazott Lázár János országgyűlési képviselő a Rádió 7 Közös Nevező című műsorának keddi adásában.

Lázár János kitért arra is, hogy az embereket leginkább – joggal – az foglalkoztatja, mennyiből kell megélniük. Ezért megdöbbenéssel fogadta, hogy a magát „baloldalnak” nevező ellenzék nem szavazta meg a minimálbér 200 ezer forintra történő emelését; ez szerinte a munkavállalók elárulását jelenti. A jóléti demokráciában ugyanis az számít a legnagyobb vívmánynak, hogy az emberek oldalán álló politikai pártok kiharcolták: a munkáltatók ne zsákmányolhassák ki a dolgozóikat. Aki ez ellen küzd, az a piacnak, a multiknak akarja kiszolgáltatni az embereket.

„Véleményem szerint Márki-Zay Péter a minimálbér elleni harcával elárulja a magyar munkavállalókat”

– szögezte le.

Hozzáfűzte, Márki-Zay lassan négy éve vezeti Vásárhelyt, így legfőbb ideje, hogy értékelje a tevékenységével kapcsolatos tapasztalatokat.

„Nagyon veszélyes polgármestere van Vásárhelynek, aki már gyakorlatilag mindenkit elárult. Elárulta a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb csoportokat és a nyugdíjasokat a rezsicsökkentés elleni harcával. A minimálbér elleni küzdelmével elárulta a munkavállalókat. A hazáját is elárulja Brüsszelnek és az amerikaiaknak. Azzal, hogy a rezsicsökkentés és a minimálbér elleni harc élére állt, a nagyvállalatok és a multik csicskája lett”

– fogalmazott a képviselő. De emlékeztetett: Márki-Zay a városát és katolikus közösségét is elárulta, hiszen hétgyermekes, rendes, becsületes kereszténynek állította be magát, majd az 1990 óta jobboldali, keresztény, antikommunista Vásárhelyt kijátszotta a baloldalnak és a liberálisoknak. „A polgármester már mindent és mindenkit elárult a saját politikai ambíciói érdekében, és azért, hogy ennek az országnak a vezetője legyen elvtelenül kiszolgálja külföldi és hazai megbízóit. Ahová megy, mindenhol csak rombol – ezt most az ellenzéki pártok is megtapasztalhatják -, nem véletlen, hogy Vásárhely társadalmi, gazdasági és morális értelemben is romokban hever. Ezt kell korrigálniuk a választóknak 2022-ben”– vont mérleget.

...

De ha már magánzsebek, Lázár Jánost arról is kérdezték, mit szól hozzá, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zaynak a fő támogatója „műtrágyakirály” oligarcha, Bige László, aki 40 milliárd forinttal károsította meg a magyar gazdákat. A képviselő úgy felelt, a rendszerváltás egyik nagy hibája és bűne volt a szóban forgó műtrágyagyár privatizációja. Azt is elmondta, bárkinek joga van bárkit támogatni, az a fő kérdés: ki kit szolgál.

„Vásárhely vezetője pedig az amerikaiak, a brüsszeliek, a multinacionális nagyvállalatok és bizonyos hazai nagytőkés körök érdekeit szolgálja ki, egyebek mellett a magyar gazdák ellenében”

– erősítette meg.

Az interjú további részleteit itt olvashatjátok.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató