2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Visításka: FeGyőr és a kommunista Donáth is kiakadt, mert Novák Katalin lesz a köztársasági elnök

Biztosan Cseh Katalinnak örülne a két hazaáruló...

Ezt írják a Facebookon, miután Orbán Viktor bejelentette, hogy Novák Katalint jelölték államfőnek.

FeGyőr ezt írja:

„A köztársasági elnök a magyar alkotmányos rend fontos szereplője, az Alaptörvény szerint a nemzeti egységet fejezi ki.

A Fidesz jelöltje, Novák Katalin sosem fogja tudni kifejezni a nemzeti egységet, sosem fogja megtestesíteni, hiszen kormánytól függetlenül, ő Orbán Viktor bábja lesz, ő mindent meg fog tenni, hogy a választási vereség után is megpróbálja átmenteni főnöke hatalmát.

Az ellenzéknek két dolgot kell tennie:

Mindenképpen közös alternatívát kell állítani a Fidesz jelöltjével szemben. Ha szimbolikusan is, de meg kell mutatnunk, hogy a NER elitjével, a 133 gyáva emberrel szemben van egy másik világ is! Ezt a világot a magyarok többsége fogja támogatni tavasszal!

A választások után, az új Országgyűlésben az első pillanattól komolyan kell foglalkoznunk olyan alkotmányos kérdésekkel, mint például a köztársasági elnök legitimációja.

Nem hagyhatjuk, hogy Göncz Árpád hivatalát egy újabb báb sározza be, az országnak újabb 5 éven keresztül ne legyen a hivatalához méltó köztársasági elnöke!”

A kommunista Donáth Anna meg ezt:

„Orbán Viktor ma újságírói kérdésre bejelentette: Novák Katalin lesz Magyarország következő köztársasági elnöke. Ízlelgessük, Magyarországon ma úgy derül ki, hogy ki lesz az ország legfőbb közjogi méltósága, államunk elnöke, hogy Orbán Viktor bejelenti. Az emberek pedig csak ülhetnek, nézhetik, hallgathatják a bejelentést.

Holott a kérdés nem kevesebb mint, hogy ki lesz az a személy, aki a pártok felett, azokon átívelően testesíti meg a nemzet egységét. Ebben még a korábbi Alkotmányunk és a mostani Alaptörvény is hasonlóan rendelkezik. Jól is van ez így, hiszen a nemzetegyesitő munkára szükség van.

És főleg most lenne erre szükség, hiszen rendkívül nehéz időszak előtt állunk. Mert nem csak a szociális válságok súlyosbodása élezi egyre inkább a konfliktusokat ember és ember között. A politikai rendszer is olyan helyzetet teremtett ami miatt áprilisban, a választásokat követően, a választások eredményétől függetlenül a társadalom egyik fele dühös és csalódott lesz.

Ezért gondolom azt, hogy változtatnunk kell a kormányváltást követően azon, hogy miképpen választjuk a magyar köztársaság elnökét. A nemzet egységét a nemzet felhatalmazásával lehet és kell képviselni. Ideje visszaadni a jelölés és a választás jogát az embereknek, eljött az ideje a közvetlen köztársasági elnökválasztásnak, hogy egy békésebb, összetartóbb és egységesebb országot építhessünk.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató