2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Feljelentést tesz a DK, amiért az ügyészség hagyja, hogy „Völner Pál szabadlábon mászkáljon”

„Amíg a DK politikusai a rendszerváltás utáni magyar politikatörténet egyik legnagyobb korrupciós botrányában újabb és újabb szálakat derítettek fel, addig a kézivezérelt ügyészség béna kacsaként szemlesütve hagyja, hogy az ügy fő gyanúsítottja, Völner Pál szabadlábon mászkáljon” – áll a szemkilövetőpárt közleményében.



„A Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz az ügyben eljáró ügyész és hivatali felettese ellen, amiért eddig még nem kezdeményezték az ügyben együtt nem működő és a tagadásba menekülő Völner letartóztatását” – írta meg Barkóczi Balázs, Gyurcsányék szóvivője.

A közleményben azt kérdik, „mi indokolhatja azt, hogy a magyar kriminalisztika eddigi legsúlyosabb vesztegetési ügyének fő gyanúsítottja még mindig szabadlábon járhat-kelhet? Talán csak nem szüksége van Orbánnak Völner szavazatára a kétharmados törvények elfogadásához, mondjuk a választási törvény megváltoztatása kapcsán? Attól tartanak, hogy Völnernek az eljárás során ki kellene adni „gazdájának” a nevét, akire Schadl György is célozgatott?” – fogalmaz a szóvivő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató