2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Foreign Policy: belső harcok bénítják a Fidesz ellen küzdő ellenzéket

A lapnak nyilatkozva Márki-Zay Péter kifejtette, hogy sok közös pont van közte és Orbán Viktor között.

Az amerikai külpolitikai szaklap magyarországi politikai helyzetképe azt emeli ki, hogy korábban úgy látszott: az összefogással az ellenzéki pártok minden eddiginél jobb lehetőséghez jutottak Orbán megbuktatására, ám a folyamat elakadt a belharcokon és a tehetetlenségen – olvasható a hvg.hu-n.

A portál szerint a Foreign Policyban megjelent összefoglaló azt emeli ki, hogy a Fidesz-ellenes tábor ugyan egyesítette erőit, ám miközben már csak pár hónap van hátra a választásig, Márki-Zay Péter számára az a legnagyobb feladat, hogy

a hatalom megszerzéséhez elég sokáig egyben tudja tartani ezt az egymással perlekedő és igencsak eltérő tagokból álló szövetséget. 

Márki-Zay: a Fideszt saját terepén kell megverni

A portál azt írja: már mutatkoznak repedések az ellenzéken belül. Márki-Zay úgy nyilatkozott a lapnak, hogy jelenleg az okoz neki nagy fejtörést, miként érhetné el, hogy tavasszal szerephez jussanak azok a független jelöltek, akik az ő mozgalmát támogatják és nyertek az előválasztáson.

Attól tart ugyanis, hogy az érintetteket kötelezni akarják: tegyenek hűségesküt a hat tömörülés közül valamelyik mellett.

Márki-Zay úgy véli, hogy a Fideszt saját terepén kell megverni, nem csupán a fővárosban. A korábbi kihívókkal ellentétben sűrűn emlegeti, mennyi közös pont van közte és Orbán között. Ám mivel mélyen konzervatív, ez még gondot okozhat a saját térfelén. Az LMBT-jogok pl. igen fontosnak ígérkeznek a készülő népszavazás miatt, ám ezt a témát az ellenzéki miniszterelnök roppant érzékenynek nevezi.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató