2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Makizaj befenyítette az ellenzéket: Ha leváltják őt, nem ússzák meg szárazon

Egységben Magyarországért – ez lesz a neve a hatpárti ellenzéknek az áprilisi országgyűlési választáson. Erről Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában pénteken.

Márki-Zay Péter fenntartja állítását, amely szerint Novák Katalin még Áder Jánosnál is alkalmatlanabb lesz államfőnek. Az ellenzék álláspontja az, hogy a köztársasági elnököt csak az országgyűlési választás után, közvetlenül kellene megválasztani, az ellenzéki pártok nem egyeztettek egymással a közös elnökjelölt személyéről.

Márki-Zay Péter fenntartotta az ellenzéki pártoknak, így a Jobbiknak címzett bírálat, amiért a pártok állami támogatásuknak csak töredékét fordítják a 2022-es kampányra.

Márki-Zay szerint aki az ő lecseréléséről beszél, az a Fidesz beépített árulója. Szeretné a nem aktív árulókat visszatartani attól, hogy aktivizálódjanak – tette hozzá a miniszterelnök-jelölt.

A miniszterelnökjelölt szerint óriási eredmény, hogy az ellenzék „elsüllyesztette Orbán Viktor kishajóit” a migránsozástól a cigány- és melegellenességig.

A kormányfőjelölt bejelentette azt is: az ellenzék Egységben Magyarországért néven indul áprilisban, mert azt szeretné érzékeltetni, hogy ez több mint összefogás. Magyarországnak nincs még négy éve Orbán Viktor kormányzására – hangsúlyozta az ellenzéki miniszterelnökjelölt.

Sok ember van, aki az ellenzékben a Fidesz győzelméért dolgozik, de tudniuk kell: ő a legnagyobb nyíltsággal fog erről beszélni, ha elsüllyesztik az ellenzék hajóját – tette világossá a miniszterelnökjelölt. Nincs olyan ember, aki ezt elviheti szárazon – tette hozzá Márki-Zay Péter, aki szerint az is Orbán Viktort tartja hatalmon, aki akadályozza az általa vezetett hetedik ellenzéki frakció megalakulását.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató