2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Visítanak a sz@rháziak: Tordai szerint Novák a fideszes férfiak nőgyűlölő, szexista, macsó tempóját fogja tolni

Tordai Bence szerint Novák Katalin korábban egészen vállalható, progresszív elképzelésekkel rendelkezett, de Orbán hívására sutba dobta az elveit.

A mérhetetlen Párbeszéd provokátora keddi, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kabinet nagyon sok pénzt von ki a közegészségügyből, évente több száz milliárd forint hiányzik az egészségügyi kasszából. „A magyarok nem kapnak európai szintű egészségügyi ellátást, a járvány alatt duplájára nőttek a várólisták, jelenleg több mint ötvenezren várnak különböző, halasztható műtétekre” – tette hozzá. 

Azt mondta, akinek „végtelen pénze van”, az megveszi a legjobb egészségügyi ellátást, a középosztály a járulékok befizetése után a nehezen megkeresett pénzéből újabb tíz- és százezreket költ ellátásra, akik pedig nem tudják kifizetni a magánegészségügyet, vagy maguktól meggyógyulnak vagy betegek maradnak vagy idő előtt elhaláloznak.    

Tordai Bence szerint

az összes egészségügyi kiadás több mint harminc százaléka közvetlenül az emberek zsebéből megy a gyógyszercégekhez, magánegészségügyi intézményekhez.

Tordai szerint Novák Katalin korábban progresszív feminista volt, de Orbán miatt 180 fokos fordulatot tett

A képviselő úgy kommentálta, hogy a Fidesz Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert jelöli államfőnek, hogy a miniszternél „lojálisabb, engedelmesebb aláírógéppel talán nem nagyon találkoztunk még”. Szerinte Novák Katalin korábban egészen vállalható, progresszív elképzelésekkel rendelkezett, de „Orbán hívására sutba dobta az elveit, 180 fokos fordulatot vett és a korábbi progresszív feminista elkezdett egy olyan nőgyűlölő, szexista, macsó, fideszes tempót tolni családügyi miniszterként, ami a fideszes férfiaknak az elvárása” – értékelt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató