2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Bige cége ki tudja fizetni a 11 milliárdos GVH-bírságot, de fellebbeznek a bírósági döntés ellen

Fellebbez Bige László cége, miután szerdán a Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította jogvédelemre vonatkozó kérelmüket. Mint ismert, a Gazdasági Versenyhivatal még októberben szabott ki 14 milliárdos bírságot a cégcsoportra, kartellezés miatt.


A Gazdasági Versenyhivatal októberben rótt ki rekordösszegű, 14 milliárd forintos bírságot kartellezés miatt Bige László cégére, a Nitrogénművek Zrt.-re és vállalkozáscsoportjára, mivel egy négyéves vizsgálatot követően megállapították, hogy a cégcsoport jogsér­tően törekedett éveken keresztül a partnerek és a cégcsoport közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására, ezzel jelentős károkat okozva a magyar gazdáknak.

Bige László, aki a büntetést követően Márki-Zay Péter kampányába is beszállt, tagadja a kartellezést.

 

A Nitrogénművek fellebbezést nyújt be, amiért a Fővárosi Törvényszék a minap elutasította az azonnali jogvédelemre vonatkozó kérelmüket – közölte a milliárdos Bige László érdekeltségébe tartozó társaság csütörtökön.

Az elsőfokú, nem jogerős döntésről a Magyar Nemzet írt korábban, a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH) kapott információk alapján. Cikkükben azt is megemlítették, hogy a döntés ellen nyolc napon belül van lehetősége fellebbezni Bige cégcsoportjának a Kúriánál. Ha ezt megteszik, akkor a Kúria döntéséig nem kell befizetniük a csoportra még októberben, a GVH által kiszabott 11 milliárd forintos bírságot.

A Nitrogénművek most azt közölte, hogy élnek ezzel a joggal, hogy fenntarthassák a folyamatos termelést. Azt is írták, hogy a bírság összege elérhető a vállalatcsoport számláin, de a működésüket kockáztatnák, ha ezt befizetnék most.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató