2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Kibékült a két bohóc, Horváth Csaba és Hadházy Ákos

Tisztázta Hadházy Ákos és Horváth Csaba a nézeteltérésüket a zuglói ingatlanok kapcsán – adta hírül a zuglói önkormányzat lapja.

A két politikus akkor vesztek össze az előválasztás során, amikor Hadházy egy Facebook-posztjában azt állította, hogy Zugló Önkormányzata „stikában, a nyilvánosságot kerülve” hirdette meg eladásra az Egressy út 102-104., 106., valamint az Angol utca 28. címen található ingatlanokat.

Zugló polgármestere ezért feljelentést helyezett kilátásba, ha az előválasztáson a Momentum színeiben induló Hadházy nem vonja vissza állításait. Mivel ez akkor nem történt meg, Horváth Csaba meg is tette feljelentését.

Most azonban bejelentette, hogy visszavonja azt, miután

Hadházy már az előválasztás után megkereste, és tisztázta, hogy sajnálatosan félreérthetően fogalmazott” 

– írja a zuglói önkormányzati lap. „Az eladásra használt »stikában« jelzőt az augusztusi időpontra értettem, illetve arra, hogy a képviselő-testület helyett a gazdasági bizottság döntött volna” – mondta Hadházy Ákos. 

Nem állt szándékomban azt a látszatot kelteni, hogy az önkormányzat szabálytalanul írta volna ki a pályázatot” 

– tette hozzá. „Azóta újra találkoztunk, mert elindult közöttünk egy párbeszéd és nem csak az önkormányzati ingatlanokkal kapcsolatban” – mondta Horváth Csaba. „Ebben az ügyben is szeretnénk minél jobb megoldást, minél jobb kompromisszumot kidolgozni, ami a telkek közvetlen közelében élő zuglóiak érdekét is szolgálja, de az Önkormányzat anyagi lehetőségeire is tekintettel van. És mivel megtörtént a hibás állítások korrigálása képviselő-jelölt úr részéről, így a feljelentés is okafogyottá vált.”

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató