2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Magát titkos ügynöknek kiadva, Pintér Sándorra hivatkozva zsebelt be tízmilliókat egy csaló

A Blikk szerint a budapesti férfi NAV-eljárás alatt álló vállalkozókat keresett meg, majd elhitette, ismer valakit, aki segíthet elsimítani a problémákat.

Egy budapesti férfi magát „igazi” bennfentesnek, esetenként titkos ügynöknek beállítva vett át tízmilliókat NAV-eljárás alatt álló vállalkozóktól, mert az érintettek azt remélték, hogy ezzel megoldódhat a büntető ügyük. A Blikk szerint a budapesti, M. I. monogramú férfi Pintér Sándor belügyminiszter nevét is bedobta, és állította, hogy a tárcavezető jó barátja, illetve főnöke, akivel naponta találkozik.

A férfi elsősorban olyan vállalkozókat környékezett meg, akik ellen a NAV indított különböző eljárásokat, így sokat megérhet nekik, ha valaki segít elsimítani az ügyeket. Egy férfi például egyből 15 millió forintot adott át annak reményében, hogy a miniszter közbelép, és megússza a NAV-eljárást.

Egy még nagyobb haltól ennél is magasabb összeget, először 17, majd további 61 milliót vett át a csaló. Valakinek azonban szemet szúrhatott a tevékenység, mert a következő pénzátadáson már valódi titkos nyomozók jelentek meg, akik rajtaütöttek a férfin. Ezután az ügyészség indítványára el is rendelték a csaló előzetes letartóztatását.

A lap megkérdezte a belügyi tárcát, hogy értesültek-e a Pintért is érintő csalási sorozatról, de nem kaptak választ. A tárcavezetőre hivatkozva nem egy esetben zsebeltek be nagyobb pénzeket a közelmúltban csalók, ilyen ügyekből többet is taglal cikkében a bulvárlap.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató