2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Nem unatkoztak a tűzoltók, 167 segélyhívást kaptak egy nap alatt

Százhatvanhét segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez pénteken, százharmincnégyszer be is kellett avatkozniuk a tűzoltóknak, közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A reggeli ónos eső nem okozott komolyabb fennakadásokat, de negyvenöt esetben tűzhöz riasztották a tűzoltókat, harminchat épület gyulladt ki, nyolcvankilenc alkalommal pedig műszaki mentést kellett végezniük.

- Reggel Márianosztrán és Besnyőn is égő pincéhez riasztották a tűzoltókat, mindkét esetben a kazán közelében tárolt tűzifa kapott lángra.

- Kora délután Tiszapalkonyán egy családi ház kazánháza gyulladt ki.

- Egy győri társasházi lakásban az adventi koszorú gyulladt ki este hat körül.

- Reggel fél kilenckor egy autóbontó műhely gyulladt ki Hajdúböszörményben. A négyszáz négyzetméteres épület kétharmada égett. Huszonkilenc tűzoltó tíz járművel oltotta el a lángokat. Több gázpalackot is kihoztak az égő a műhelyből, ezek egyikét mesterlövésznek kellett kilőnie.

- Délelőtt tizenegykor egy kartonokkal teli hulladéktároló gyulladt ki egy veszprémi bevásárlóközpontban. A szabadtéren keletkezett tűz hatvan négyzetmétert érintett és egy raktárhelyiségre is átterjedt. Huszonnyolc embernek kellett elhagynia az épületet.

- Este tizenegykor szén-monoxid-mérgezés gyanújával hívták ki a tűzoltókat egy veszprémi családi házhoz, amelynek több lakója rosszul lett. A tűzoltók mérései kimutatták a mérgező gázt. A házban élő négy embert megfigyelésre kórházba vitték.

- Éjjel fél tizenkettő körül kigyulladt egy társasház egyik földszinti lakása Pápán. A tűzoltók hét embert kísértek ki az épületből, közülük kettőt az égő lakásból, majd eloltották azt. Az egyik szoba teljesen kiégett, hárman megsérültek.


Karácsonykor is kétezer tűzoltó van szolgálatban és ötszáz jármű áll készenlétben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató