2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Több száz migráns érkezett a délolasz Crotone kikötőjébe

Olasz sajtóértesülések szerint két csoportban négyszázkilencven migráns érkezett vasárnap a dél-olaszországi Crotone kikötőjébe.

Az első, 90 fős csoport hajnalban futott be egy vitorláshajóval, amelyet az olasz parti őrség egy naszádja tartóztatott fel a délnyugat-olaszországi Kalabria régió partjai előtt. A második, 400 fős csoport késő délelőtt érkezett egy orosz zászló alatt közlekedő kereskedelmi hajóval, amely Crotone partjainak közelében vette fedélzetére a migránsokat. Partra szállításuk nehéz feladatnak bizonyult, tekintettel arra, hogy a hajó – méreténél fogva – nem tudott bejutni a kikötőbe.

A migránsokat végül az olasz parti őrség szállította be 90 fős csoportokban. Sok afgán, szír állampolgár és kísérő nélküli kiskorú volt köztük. Több gyerek az anyjával érkezett, és voltak terhes nők is, akik közül egyet egy helyi kórházba szállítottak. A két újabb csoporttal 700-ra nőtt az elmúlt 24 órában Crotonéba érkezett illegális bevándorlók száma. A régió menekültközpontja majdnem teljesen megtelt.

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató