2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Több ezren tüntettek Brüsszelben a kulturális élet leállítása miatt

Az új járványügyi intézkedések értelmében az éttermek és bárok továbbra is nyitva lehetnek, a kulturális létesítményeknek viszont be kell zárniuk.


 
A kormány az omikron variáns terjedése miatt döntött úgy, hogy a kulturális létesítményeket bezárják, noha az utóbbi hetekben javult a járványhelyzet Belgiumban – számolt be cikkében az Euronews.

„A kultúra örömöt és reményt ad nekem. És most, ebben a nehéz időszakban még ezt is elveszik. Nagyon szomorú és feldúlt vagyok emiatt, ezért vagyok itt" – idézte a lap az egyik tüntetőt..

„A kultúra nagyon fontos. Egy gazdasági tevékenység, amire a mentális egészségünk miatt is szükségünk van. Az emberek csak a kultúra által tudnak élethelyzeteket átélni, történeteket mesélni. Létfontosságú, hogy hozzáférjünk ebben a bonyolult időszakban" – magyarázta a Flamand Királyi Színház művészeti igazgatója, Michael de Kok.

A tiltás ellenére vasárnap Brüsszelben több mozi és színház is kinyitott, arra hivatkozva, hogy biztonságosak a közönség számára. A rendőrség bejelentette, hogy nem fogja szisztematikusan ellenőrizni a kulturális intézményeket, mert nincs rá ideje.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató