2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Csokis-Cake érdeklődött, Pintér Sándor válaszolt: 14 feljelentés alapján 4 büntetőeljárás folyik a Városháza-ügyben

Többek között csalás, vesztegetés, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt nyomoznak a “Városháza-ügycsoportban” a belügyminiszter tájékoztatása szerint.

A Fővárosi Önkormányzat épületében és a főváros vagyonkezelő cégénél is házkutatást tartottak december közepén a nyomozók a Városháza-ügyként elhíresült botrány nyomán, ezeket a házkutatásokat megalapozó gyanúról érdeklődött a Párbeszéd ügynöke, Kocsis-Cake Olivio a belügyminiszternél.

Pintér Sándor írásbeli válaszában megnyugtatta az ellenzéki politikust, hogy a “a Rendőrség a tevékenységére vonatkozó jogszabályok maradéktalan betartásával végzi a munkáját, feljelentés esetén intézkedési kötelezettség terheli”.

Márpedig feljelentésből több is volt. Tett például az ügyben feljelentést például Budai Gyula a Fidesz egykori elszámoltatási biztosa és ellenkező előjellel a bűncselekményekkel hírbe hozott főváros nevében Karácsony Gergely főpolgármester is.

Pintér Sándor tájékoztatásából kiderül, hogy

“az úgynevezett Városháza-ügycsoport kapcsán összesen tizennégy feljelentés érkezett,

a Nyomozóhatóság egyesítette azokat. Csalás, befolyással üzérkedés, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés, valamint hűtlen kezelés gyanúját fogalmazta meg, amelynek alapján

négy büntetőeljárás van folyamatban.”



Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató