2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Donáth Annára célozhatott Makizaj, amikor az ellenzék belső ellenségeiről beszélt

Úgy tűnik, a belső használatra készített adatokat Márki-Zay központi stábjából vitték ki - írja a Kontra.

 
 
„A szivárogtatási ügynek három olyan mozzanata is van, amiből erre lehet következtetni. Az ellenzékre nézve kellemetlen, december közepén kiszivárogtatott közvélemény-kutatást az a 21 Kutatóközpont készítette, amelynek az igazgatója – úgy tudjuk – baráti kapcsolatot ápol a Momentum elnökével.

Arról nem is beszélve, hogy a belső használatra szánt információkat a 444 kapta meg, a portál újságírói pedig értesüléseink szerint rendszeresen összejárnak sörözni a politikussal. Márki-Zay Péter a történtek után arról beszélt, hogy tudja, milyen csatornákon került ki az anyag. Mi pedig úgy tudjuk, hogy Donáth azt még a szivárogtatás előtt kiküldte a választmányi tagoknak.

»Erről a hétről csak annyit akartam mondani, a belső használatra készített közvélemény-kutatás kiszivárogtatása nagyon alaposan felvetette a gyanúját annak, hogy az ellenség betette a lábát a főhadiszállásunkra is« – szögezte le december végén Márki-Zay Péter, aki kéztörése miatt egy kórházi ágyról jelentkezett be.

Vissza akarják fogni

Az ellenzék közös kormányfőjelöltje szerint mind a kutatás elkészítéséből, mind annak nyilvánosságra hozatalából arra lehet következtetni, hogy a Fidesz machinál a háttérben. Csakhogy az Index a dokumentum részleteit nyilvánosságra hozva nem sokkal később megírta, hogy a felmérés személyesen Márki-Zay Péternek készült. Magyarán azt a politikus, illetve kampánycsapata rendelte meg, ami teljesen más világításba helyezte a történetet. Úgy tűnik, a belső használatra készített adatokat minden bizonnyal a miniszterelnök-jelölt központi stábjából vitték ki, ahová egyébként a baloldali összefogás tagjai képviselőket delegálhatnak.

Márki-Zay egyébként pontosan erre utalt vasárnapi videójában, amikor úgy fogalmazott, hogy az ellenség betette a lábát a főhadiszállásra. Mindez pedig kizárja annak a lehetőséget, hogy a kormánypárt ügyeskedett volna. Sokkal reálisabb magyarázat, hogy valamelyik szövetséges próbálta gyengíteni a közös jelöltet.”

Forrás: Kontra, Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató