2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Gundel Takács Gábor: Azt sem lehet már rendesen definiálni, hogy mi a nő és a férfi, hogy lehetne így a családot?

A műsorvezető szerint elhiszik az emberek, hogy félni kell Gyurcsánytól, Orbántól, Sorostól, Brüsszeltől, miközben nekik nincsenek ezekkel kapcsolatos saját tapasztalataik.

Gundel Takács Gábor interjút adott a 24.hu-nak, a közbeszédről és annak átpolitizálódásáról. Az interjú fő témája egy petíció volt, amelyet a műsorvezető a Szemlélek portállal együttműködve azért indított, hogy a közbeszéd romboló hatását építő jellegűvé változtassák.

Arra a kérdésre reflektálva, miszerint „mára egy kicsit közhelyes lett a közbeszéd romlásának témája”, a műsorvezető kifejtette, hogy 

a civileknek igenis fel kell emelniük a hangjukat, ha a politikában és a sajtóban olyan jelenséget tapasztalnak, amivel nem szeretnének együtt élni.

Huth Gergely azon kijelentése kapcsán, miszerint „Márki-Zay egy szerencsétlen, gumikeresztény, senkiházi”, Gundel elmondta, hogy „minden rendszerben vannak túlteljesítő középkáderek, akik szeretnének jó pontokat gyűjteni, ám az egész végül inkább kontraproduktívvá válik”.

Kifejtette továbbá, hogy szerinte „a politika előbb mindig elmondja, mitől kell félni, majd megnyugtat, hogy csak ő tud megvédeni.

Elhiszik az emberek, hogy félni kell Gyurcsánytól, Orbántól, Sorostól, Brüsszeltől, miközben nekik nincsenek ezekkel kapcsolatos saját tapasztalataik.

Az ember csak azt érzi a bőrén, hogy elviszik-e a szemetet, többet kell adózni vagy kevesebbet. Szavazáskor pedig keveredik a tapasztalás és az, amit elhitetnek vele, a Soros-effektus és az infláció növekedése.”

Gundel a családról

A műsorvezető kifejtette, hogy „nem egyértelmű” a család fogalma, valamint szerinte a kormány és az egyházak kisajátították ezt a fogalmat. 

„És értem, hogy ezt miért csinálják, külön családokért felelős miniszter van, szeretnék növelni a népességet, és ez jól is van, fontos ügy. De nem lehet úgy csinálni, mintha nem lenne rengeteg ember, akik másfajta családmodellben élnek. Csomó ember nyomorultul él, mert ők nem számítanak.

Már az olyan alapfogalmakat sem lehet rendesen definiálni, mint az apa, az anya, a férfi vagy a nő, hogy lehet így a családot definiálni?”

– tette fel a kérdést.

Az interjú végén szó esett arról is, hogy Fürjes Balázs, a Fidesz képviselő-jelöltje a budapesti 3. számú választókerületben, felkérte, hogy vezesse a közte és Hajnal Miklós, az ellenzék jelöltje a 3. választókerületben, közötti nyilvános vitát. A felkérést Gundel elfogadta, azonban azóta nem történt fejlemény az esemény kapcsán.

 
 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató