2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Biden: Nincs szövetségi kormányzati megoldás a járvány megállítására

Az elnöki üzenet éles ellentétben áll Joe Biden kampányígéretével, amely szerint szövetségi kormányzati válaszlépésekkel „elsöpörjük a vírust”.

Joe Biden amerikai elnök figyelmeztette a tagállamok kormányzóit, hogy „nincs szövetségi kormányzati megoldás” a koronavírus-járvány feltartóztatására, és felszólította a tagállamokat, hogy ők tegyenek több védőintézkedést – jelentette a The Washington Times amerikai újság hétfőn.

A jobboldali-konzervatív napilap online cikke megjegyezte: az elnöki üzenet éles ellentétben áll Joe Biden kampányígéretével, amely szerint szövetségi kormányzati válaszlépésekkel „elsöpörjük a vírust”, amelyeket Biden szerint elődje, Donald Trump korábbi amerikai elnök nem tett meg.

Nincs szövetségi kormányzati megoldás. Ezt csak tagállami szinten lehet megoldani”

– hangsúlyozta Biden elnök a koronavírus-válságról a tagállami kormányzókkal folytatott telekonferencián. Biden igyekezett biztosítani a kormányzókat, hogy a szövetségi kormányzati intézkedések nem fogják akadályozni a tagállami lépéseket. Az elnök korábbi intézkedései között szerepelt a szövetségi kormányzati munkatársak és a száz főnél nagyobb vállalatok dolgozói számára előírt kötelező védőoltás, a gyakoribb tesztelés bevezetése, valamint a maszkviselési kötelezettség előírása a szövetségi épületekben, repülőtereken és a közösségi közlekedési eszközökön.

Mindezek ellenére hivatalba lépése óta több mint 400 ezer amerikai halt meg koronavírusban az Egyesült Államokban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató