2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Testi, lelki, szexuális bántalmazással vádolja az úszó Szilágyi Liliána az apját

Szilágyi Liliána Európa-bajnokságon ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok úszó egy hosszú Instagram-posztban testi, lelki, szexuális bántalmazással vádolta meg az apját, Dr. Szilágyi Zoltán egykori olimpikont, aki ma már ügyvédként tevékenykedik, és gyerekekkel foglalkozik úszóedzőként.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liliana🦂 (@lilianaszilagyi) által megosztott bejegyzés

 

„Bántalmazott vagyok. 25 év után készen állok kimondani a valaha létezett legnehezebb szavakat számomra. Megannyi fájdalom és küzdelem után, felállok és bármennyire is tudom, hogy egy rendkívül megosztó téma akkor is beszélni fogok róla, mert szükséges. Bántalmazott vagyok. Méghozzá egy olyan ember által akitől eredendően a legnagyobb szeretetet és elfogadás kellett volna, hogy kapjam. Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan. Gyermekkoromtól kezdve. Folyamatosan és kiszámíthatatlanul, ha épp olyan kedve volt, élvezve a hatalmának a gyakorlását felettem. Legyen szó testi fenyítésről, megfélemlítésről, szeretet és figyelem megvonásról, avagy szexuális visszaélésről” – írja az úszó a posztjában.

Szilágyi szerdán este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendégeként újabb részleteket osztott meg az ügyről. A szexuálissal bántalmazásról azt mondta, „Nekem ez nagyon nemrég felfedezett dolog, nemrég voltam képes arra, hogy ezt valójában elfogadjam. Bántalmazottként az ember sokszor elfelejti, el akarja felejteni azokat a dolgokat. De nekem a személyiségem nagyon olyan, ha nem az igazság mélyén járok, addig addig ások, amíg nem lesz meg a válasz. Mondjuk úgy, hogy egy évvel ezelőtt voltam képes szembenézni azzal, hogy az apám szexuálisan is bántalmazott”, majd azzal folytatta, hogy ennél többet nem oszthat meg erről.

„12 évesen rájöttem, hogy az, amit mi megélünk nap mint nap, az nem egészséges. Onnantól kezdve, megpróbáltam alkalmazkodni vagy felkészülni, mikor van az a pont, amikor képes leszek elmenni tőle és elkezdeni gyógyulni. A társadalmunkban gyakran a fizikális bántalmazásról (való beszéd) odáig terjed, hogy egy-két pofonról van szó, de itt nem egy-két pofonról van szó. Konzekvens folyamatos, testi fölénnyel való visszaélésről. Ez sokkal súlyosabb mint, amit a legtöbben gondolják. Remélem, kevesen tapasztalták meg, milyen az amikor fizikálisan bántalmazták, és sebekkel van tele” – mondta a bántalmazásról.

Az apjáról annyit mondott, „Nincs személyes kapcsolatunk, vagy így vagy úgy utánam nyúl az apám. Tiszta lappal akartam kezdeni, másoknak szeretnék segíteni, ez is motivál. A jelenlegi helyzetben még a húgom ott van az apámnal, szeretnék neki is irányt mutatni”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató