2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A Magyar (gyűlölő) Hangnál Gulyás Marci lett az "év embere"

A szélsőliberális Partizán Youtube-csatorna alapítója és arca lett az év embere a Magyar Hangnál, a baloldali áldozati portálon meghirdetett szavazáson.

A magát túlélő, ezen kívül büszke polgári magazinként aposztrofáló, ám gyaníthatóan szimplán piaci alapon életképtelen sajtótermék olyan neveket válogatott össze az év embere szavazásra, akikről könnyen vagy nehezebben, de elmondható, hogy nem értenek egyet a magyar kormány politikájával.

Gulyás Márton mellett Zacher Gábor toxikológus, Kemenesi Gábor virológus és kutató, Gulácsi Péter, az RB Leipzig és a magyar labdarúgó válogatott kapusa, valamint Ángyán József agrármérnök, 2010-2012 között a Fidesz-KDNP kormány vidékfejlesztési államtitkára szerepelt.

A Bige László vörösbáró ölébe pottyant Simicska-árvák Gulyás befuttatásával maguk adtak bizonyosságot arról, hogy mennyire komolyan veszik az általuk oly sokszor citált polgári értékeket. Szűk egy évszázada akár Ságvári Endre is nagy esélyes lehetett volna náluk.

A jelöltek listáját tekintve Kemenesi Gábor és Gulácsi Péter lógnak ki a sorból, hiszen előbbi virológusként nyilvánosan képviseli szakmai álláspontját, amely olykor nem egyezik a kormány által megbízott – szintén az orvostudomány jeles szakértőire támaszkodó – Operatív Törzs szakmai álláspontjával, azonban nem tekinthető politikai aktivistának. Gulácsi Péter pedig – sajnálatos módon – nem a sportteljesítményével vívta ki a futball Európa-bajnokság idején is folyamatosan stadionozó és orbánozó baloldal elismerését, hanem azzal, hogy egy közösségi médiás posztjában kiállt a szivárványcsaládok mellett.

Látva azonban Gulyás „Köszszolgálatisági” Márton győzelmét, valamint a Független Objektív Sajtó (FOS) termékeit szaporító és önjelölt áldozati pózban fetrengő Magyar Hang által felkínált névsort, egyáltalán nem az egyéni teljesítmény méltatása volt a cél, hanem egy olyan ismert személy dicsőítése, aki minimum egyszer, de lehetőleg rendszeresen belerúgott a kormányba 2021-ben is. Az olvasók szavazatai alapján győztesként kihozott Gulyás „Karácsony Gergely puszipajtása” Márton egyik legnagyobb érdeme, hogy a Youtubeon beröffentett start up csatornából sikerült „pusztán nézők támogatásával”, illetve némi mikroadománnyal összehozni egy „önálló” médiaterméket, ahol a kormánykritikus szavazók rendszeresen táplálkozhatnak orbánozós és Mészáros lőrincezős tartalmakkal, illetve felvilágosulhatnak a szép új világ trendjeiről.

Gulyás „Elfogulatlan” Mártonék bemutatják, hogyan lehet rácsatlakozni a nemzetközi baloldali fősodor csecsére és kötelezően elfogadni mindenkit, de leginkább a szexuális kisebbségeket, vagy más marginalizált társadalmi csoportokat, illetve Partizán Mártonéknál rendszeresen meghallgathatjuk független objektív módon a mértékadó, vagy mégis inkább csak a legtöbbet reklámozott baloldali politikusok alákérdezős interjúit, akik maguk is az Orbán-rezsim áldozatai, hiszen annyira szeretik hazájukat, hogy amikor kormányon voltak, akkor sem kértek többet a kiárusított nemzeti vagyonért, minthogy megtarthassák az aprót.

Gulyás „Aktivista” Márton teljesítménye megér néhány további gondolatot, hiszen a szimplán „közösségi finanszírozásból”, valamint reklámbevételekből működő csatornáján összehozta a vloggerek „99+1” százaléka által eddig szinte kivitelezhetetlent, azaz állítólag nagytőkés támogatás nélkül fix technikai stábbal, fix eszközparkkal, fix helyszínnel és rendszeres marketingkiadással készíthet Független Objektív anyagokat. Ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy ilyen önálló, „szimplán közösségi támogatásból” történő tartalomgyártást és terjesztést eddig csupán a FOS termékeit gyarapító 444.hu-nak, a Telex.hu-nak, a Magyar Hangnak és a HVG-nek sikerült megvalósítania (a felsorolás nem teljeskörű!), akik állításuk szerint nem részesülnek baloldali kötődésű (– legyen az liberális, kommunista vagy neomarxista – politikai szervezetek, üzleti körök vagy éppen „civil” alapok támogatásából.

Az állításuk szerint pusztán tehetségükkel boldoguló Gulyásék idén két olyan nemzetközi pályázaton is pénzt nyertek, amelyek meghívásos alapon működnek, vagyis az átláthatóság és a mindenki számára egyenlő feltételekért hadakozó „civilek” térfelén kimondottan egyenlőtlenül, bizonyos meghatározott szereplők felé lejt a pálya.

A German Marshall Fund meghívásos pályázatán tizenötezer amerikai dollárt nyertek, akiknek támogatói között a nagy multik neve mellett „nagy meglepetésünkre” az Európai Bizottság és a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány is szerepel, míg a The Foundation of Democracy and Pluralism meghívásos pályázatán kétszázezer eurót nyertek.

Cserébe olyan, a nemzetközi baloldal számára értékes, „objektív” tartalmakat várhatunk az év emberétől jövőre is, mint a magyar baloldal választási kampányának támogatása, az LMBTQ-lobbi hirdetése, vagy a futball szépségének felfedezése, amikor arról panaszkodnak egy sort, hogy a magyar futball és magyar futballisták köpködése, botlábúzása és túlfizetett ingyenélőzése után miért nevezzük képmutatónak és hazugnak, hogy egy részben hazai rendezésű nemzetközi futball sporteseményen hirtelen törzsszurkolóvá avanzsálnak. Amennyiben pedig a baloldali összefogás behúzná a 2022-es országgyűlési választást, már senkit sem lepne meg, ha a közszolgálatiság fogalmával egybeforrt Gulyás Márton a közmédiában vállalna fontos tisztséget, természetesen önzetlenül.

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató