2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dráma: a Mérce is beleszállt Makizajba

A HVG, a 444 és a Szabad Európa után a kommunista szennylap is meglőtte a "kapitányt"...

2022-ben azért küzdünk, hogy Márki-Zay Péter ellenzéke lehessünk - ezzel a címmel jelent meg a Mérce cikke.

Szijártó Imre egy kis magyargyalázással kezdi:

Az októberi előválasztás nem várt eredménnyel zárult. Az ellenzéki közvélemény közösségi médiában otthonosan mozgó része nem várja tovább a messiást, hiszen megérkezett a sokgyerekes keresztény családapa, aki beteljesítve Árpád apánk és Szent István királyunk örökségét, ismét kivezet minket Közép-Ázsia elképzelt mocsaraiból, és európai hazát épít a Kárpát-medencében. Ha minden jól megy, az euró bevezetése után talán a Lajta medre is átkerül majd a román határhoz. 

Néhány kemény mondatot kiemeltünk az unalmasan hosszú cikkéből:

Márki-Zay Péterrel nagyon sok baj van. Baloldali szempontból szinte csak baj van vele, és semmi más.

Hozzáteszi: Márki-Zaynak van azonban egy erénye, amely – bár a léc igen alacsonyan van – mégsem elhanyagolható: a hódmezővásárhelyi polgármester a róla eddig napvilágot látott információk alapján nem fasiszta.

A hungarofóbia kicsúcsosodik az alábbi mondatban:

Hosszú távon ez a vereség akár jót is tehet a valódi magyar baloldalnak, hiszen egy eljövendő turultalan neoliberális kurzussal szembeni militáns ellenzék szerepe hárulhat erre a közegre, míg egy Karácsony-kormány könnyebben tudná pacifikálni a baloldali elégedetlenkedést performatív gesztusokkal, illetve a szcéna egyes meghatározó szereplőinek pozícióba ültetésével. 

Szijártó Csurkát is megemlíti:

Márki-Zay „szakértői kormányzásra” vonatkozó ígéretei és a korábban Csurka, majd a Momentum által hangoztatottakra emlékeztető „nem jobbra, nem balra” kezdetű elcsépelt lózung nem más mint a totális behódolás az uralkodó reakciós korszellemnek, mely túlhatalmától megrészegülve a természet örök rendjeként tünteti fel magát - írja a Mérce szélsőbalos firkásza.

"Rémálma" is van a szerzőnek:

Orbán esetleges leváltásával persze nincs vége a küzdelemnek, hiszen az európai politika mai állását elnézve még az a rémálom-forgatókönyv sem zárható ki teljes bizonyossággal, hogy a végén nem jobbra, nem balra, hanem felfelé bukik, és Zemmour elnök lengyel és olasz bajtársaival beültetik Ursula von der Leyen székébe - zárul Szijártó Imre cikke.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató