2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ezidáig nagy nehezen 65000 aláírást gyűjtött az ellenzék

Az ATV szerint eddig 65 ezer aláírás gyűlt össze az ellenzék Fudan-ügyi és álláskeresési járadékról szóló népszavazási kezdeményezéséhez. Márki-Zay Péter nyilatkozott is az ATV Híradójának az ellenzéki pártok megállapodásáról, amely szerint csökkenteni akarják az alapvető élelmiszerek áfáját.

„A tegnapi napon megállapodtunk az alapvető élelmiszerek áfacsökkentésében és abban is, hogy szja-kulcs emelés nem lesz. Csökkentés igen, emelés nem. Tehát gyakorlatilag adócsökkentésben állapodtunk meg az áfa és az szja területén is” – nyilatkozta az ellenzék messiása.

 „A mi számításaink szerint egy 60 milliárdos költségvetési terhet jelent ez az áfakulcs-csökkentés. Természetesen ezt kell majd úgy finom hangolni, hogy ne a bélszínre és az articsókára vonatkozzon, hanem valódi, alapvető élelmiszerekre. Ugye az én aggályom korábban az volt ezzel kapcsolatban, hogy ezzel nem feltétlenül a szegényeket támogatjuk, de a megállapodás arra fog vonatkozni, hogy mi gondoskodunk róla, hogy ezzel tényleg csökkenjenek az árak, hiszen az áfacsökkentés eddig tapasztalata nem ezt mutatta. De hogyha el tudjuk érni, hogy ezzel valóban a szegényeket támogassuk, akkor én is fogom támogatni, illetve megállapodásunk szerint mostantól kezdve a közös program részeként már támogatjuk is” – tette hozzá Márki-Zay Péter.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató