2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Kocsis Máté: Idén sem sikerült megnevelni a baloldalunkat

Az idei évben az emberek egyik nagy teljesítménye, hogy a magyar gazdaság nemhogy talpon van, hanem kifejezetten jól teljesít, erre mindenki büszke lehet és ez adott alapot arra, hogy a jövő évtől olyan döntéseket lehet meghozni, ami a bérek emelésére irányul, ami az emberek mindennapjait segíti és ami a vállalkozások adóját csökkenti – hívta fel rá a figyelmet Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a 2021-es esztendőre visszatekintő műsorunkban, a Napi aktuálisban.

Kocsis Máté elmondta, a kormánypártok politikájának a középpontjában helyezkedik el, hogy adócsökkentés és béremelés, de ez csak akkor lehetséges, ha van mögötte egy jó gazdasági teljesítmény, ez pedig – tette hozzá – a járvány ellenére megvalósult.

Ez a nagy dolog, ennek nem nagyon kell, hogy politikai megítélése legyen két oldalról – mondta a politikus.

Gerhardt Máté műsorvezető felvetésére, hogy az ellenzék folyamatosan kritizálta a kormány járványkezelését és gazdasági lépéseit, a frakcióvezető rámutatott, semmi olyan lépést nem tettek politikai ellenfeleik, amelyekre támaszkodni lehetett volna, hiszen meglátása szerint az ellenzéknek az a logikája, hogy mindent ellenez, amit a kormány csinál, mindennel szembe megy.

Nekünk a baloldalból is a legrosszabb jutott Európában, bármilyen magyar érdeket azonnal elárulnak (…) mindegy, hogy mit csinál a kormány, az sehogy sem legyen jó és, ha netán jól csinálja, arról is hazudjunk (…) hiszen mai napig ül egy Korózs Lajos a parlamentben, aki úgy a népjóléti bizottság elnöke, hogy hazudott a magyaroknak a járvány kellős közepén egy nagyon kritikus pillanatban és ez az ember az egészségügyi bizottság elnökeként nem nyugtatni akarta az embereket, hanem aljas, számító módon felhasználta az alkalmat arra, hogy kamuvideókat gyártson, aztán persze követték a többiek az álhírekkel. Ilyen emberektől mire lehet számítani? (…) Nem emlékezni konstruktív javaslatukra

– fejtette ki a Fidesz frakcióvezetője.

Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy mit tekint a legnagyobb sikernek, Kocsis Máté példaként felidézte, milyen is volt a baloldali kormányok válságkezelése. Emlékeztetett, a szociálisták elvették a 13. havi nyugdíjat, de azt most az Orbán-kormány visszaadja, a szocilisták elvettek egyhavi bért, de ellentétben az akkori válságkezeléssel jelenleg mindenki büszke lehet a mostani béremelésekre.

A politikus fontos döntésnek nevezte a gyermekvédelmi törvény elfogadását, valamint az állatvédelmi törvény szigorítását is.

Arra a kérdésre, hogy mit tekint az idei évben kudarcnak, Kocsis Máté úgy fogalmazott, nem sikerült megnevelni a baloldalunkat (…) 2018. december 12-én indult a vadulásuk, amikor a parlamentben elfoglalták a pulpitust, gyakorlatilag egy puccskísérlet volt és azóta is a botránypolitizálást folytatják.

Ez a hangnem, ez a bunkó stílus, a közönséges, alpári, kötekedő, személyeskedő hangnem, a parlament intézményének a meggyalázása, mégiscsak a Szent Koronától vagyunk harminc méterre (…) ez a show része

– tette hozzá.

Kocsis Máté a HírTV stúdiójában beszélt továbbá a következmények nélküli baloldalról, a kampányról, valamint a kézilabdáról, a 2022-es Európa-bajnokságról is.

Teljes beszélgetés:

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató