2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Putyin jó egészséget kívánt 2022-re

A 11 időzónával rendelkező Oroszország távol-keleti részén már beköszöntött az újév.

Vlagyimir Putyin elnök az oroszokhoz intézett újévi beszédében mindenkinek jó egészséget kívánt 2022-re. Az államfő szerint ez a legfőbb kívánság. A 11 időzónával rendelkező Oroszország távol-keleti részén már beköszöntött az újév, így ott már hallhatták az orosz államfő beszédét.

“Néhány másodperc múlva eljön az újév, és sok családban, köztük Oroszországon kívüli honfitársainknál is elhangzanak a hagyományos szavak: “Boldog új évet!”

– mondta.

Az oroszok különleges érzéssel ejtik ki ezeket az egyszerű szavakat, mert nemzedékről nemzedékre öröklődnek – mondta az elnök.

“Őszintén gratulálok! A legfőbb kívánság mindenkinek természetesen a jó egészség. És biztos vagyok benne, hogy a munkában, a tanulmányokban, az alkotó tevékenységekben és a kedvenc foglalkozásban is sikerek következnek majd”

– mondta az elnök.

Az államfő azt kívánta, hogy minden háztartásban minél több örömteli esemény legyen, minél gyakrabban alapítsanak új családokat Oroszországban, és szülessenek gyermekek.

“Nőjenek fel egészségesen, okosan, becsületesen és szabadon! Legyen szeretet minden szívben, és ösztönözzön mindannyiunkat céljaink elérésére és a legnagyobb magasságok meghódítására – szeretteikért és egyetlen, nagyszerű hazánkért! Boldog új évet, kedves barátaim! Boldog 2022-es új évet!” – üzente az orosz állampolgároknak.

Putyin újévi beszédében támogatásáról biztosította mindazokat, akik a járvány miatt veszítették el szeretteiket.

Megjegyezte, hogy a óévben az ország polgárai hatalmas kihívásokkal néztek szembe, de megtanultak ilyen zord körülmények között élni, összetett problémákat megoldani, “és ezt szolidaritásunknak köszönhetően tudták megtenni”.

 “Együtt folytattuk a küzdelmet egy veszélyes járvány ellen, amely minden kontinenst megragadott, és még mindig nem vonul vissza. Az alattomos betegség több tízezer emberéletet követelt. Őszinte támogatásomat szeretném kifejezni mindazoknak, akik elvesztették szeretteiket” – mondta az elnök.

Az orosz államfő megjegyezte, hogy a jó változások reménye az új év küszöbén összehozza az embereket.

“Kedves orosz állampolgárok, kedves barátaim! A 2021-es év a végéhez közeledik, és az idő hamarosan átvezet minket a múltból a jövőbe. Igen, így történik ez minden nap, percben és másodpercben. Az időnek ezt a folyamatos ütemét azonban tisztán halljuk, amikor az új évet köszöntjük. Várjuk, mint az életünk mérföldkövét. Most mindannyiunkat összeköt a jó változások reménye, de megértjük, hogy ezeket nem lehet elvonatkoztatni, elválasztani az óév fejleményeitől” – jegyezte meg Putyin.

Csak az emberek jólétének és életminőségének javítása teszi lehetővé, hogy Oroszországot erősebbé tegyük

– mondta Putyin.

“Az új év köszöntésekor reméljük, hogy új lehetőségeket nyit meg, természetesen szerencsére számítunk, de ugyanakkor megértjük, hogy annak elérése, amire gondoltunk, elsősorban rajtunk múlik, a prioritásainkon, a mindennapi életünk tartalmán, azon, hogy mennyire határozottan és proaktívan veszünk fel egy ügyet, és milyen konkrét, látható eredményeket érünk el” – mondta az államfő.

Az országos szintű tervek megvalósítása pontosan az ilyen eredményekből fog kibontakozni – mondta Putyin. “Fő céljuk az emberek jólétének és életminőségének javítása. Pontosan ezeknek a feladatoknak a megoldása fogja Oroszországot erősebbé tenni” – mondta az orosz államfő.

Az anyaország további fejlődését és virágzását csak közös erőfeszítésekkel lehet támogatni

– hangsúlyozta Putyin.

“Az alkotási kedv, a személyes tervek határozott megvalósítására való törekvés, a társadalom és a haza hasznára való lenni különösen fontos az olyan kihívásokkal teli időkben, mint a mostani” – tette hozzá.

Forrás: Oroszhirek.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató