2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Varga Judit: Ezt kívánják a magyarok az Európai Uniónak az új esztendőre…

A Juncker vezetése alatt átpolitizált ideologizáló Európai Bizottság alatt az Egyesült Királyság elhagyta az uniót, így történelmében először a bővülés helyett az unió a zsugorodás útjára lépett. Ezt a tendenciát meg kell fordítani! – fogalmazott Facebook-videójában Varga Judit. Az igazságügyminiszter kiemelte, ha az EU továbbra is a világ vezető hatalmai közé szeretne tartozni, “többé nem engedheti meg magának, hogy ne vegyen tudomást a balkáni régióról”.

Varga Judit “Magyarország 7 pontja Európa jövőjéről” című Facebook-videó sorozatában arról beszélt, az uniós intézményrendszer eddig csak nehezítette Szerbia és a nyugat-balkáni országok csatlakozását, pedig nélkülük az európai integráció csonka, befejezetlen projekt. Mint kiemelte,

Szerbia a Nyugat-Balkán legnépesebb és legerősebb gazdaságával rendelkező tagjelölt állama. Európai uniós tagsága nélkül elképzelhetetlen a térség integrációja, amint a 2004-es bővítés is elképzelhetetlen lett volna Lengyelország felvétele nélkül.

Úgy vélte, a XXI. század megváltozott geopolitikai viszonyai szükségessé teszik Szerbia mielőbbi csatlakozását, az érdemi előrelépés elmaradása viszont nem csak az unió hitelességét tépázná tovább, hanem komoly gazdasági, biztonsági és migrációs kockázatokkal is járna.

A mi célunk egy erős Európa létrehozása, melyhez elengedhetetlen a nyugat-balkáni integrációja. Hátráló, fogyatkozó Európa helyett sokszínű, bővülő, okosabb Európára van szükség. Ezt kívánják a magyarok az Európai Uniónak az új esztendőre

– mondta videójában Varga Judit.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató