2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Makizaj tetézi: örömhírként ismételte meg, hogy sok fideszes meghalt koronavírusban

Megismételte ízléstelen, mellbevágó kijelentéseit Márki-Zay Péter, aki ismét lelkesítő örömhírként adta elő újévi videóüzenetében, hogy az ellenzék képes megnyerni a választást, hiszen megítélése szerint megtizedelte a Covid az idős korú Fidesz–szavazók táborát. Az ellenzék egységével hencegő politikai kalandor nem akarja meghallani a saját táborán belül felerősödő hangokat, miszerint azonnal le kellene mondania.

Lelkesítő szövegként adta elő szimpatizánsainak némi matematikai esélylatolgatás után Márki-Zay Péter, hogy megítélése szerint a Covid megtizedelte az idős korú fideszes szavazókat.

Önök ne csüggedjenek, arra kérem önöket, nézzék azt, hogy soha ilyen jól még nem álltunk. 2018-ban negyvenhét körzetben volt csak többsége a Fidesznek, az összefogás az, hogy most egy jelölt indul egy körzetben az ellenzék összessége nevében, azt teszi lehetővé, hogy a százhat körzetből ötvenkilencet meg tudunk nyerni

–sorolta Márki-Zay, aki minden ellenzéki párt szimpatizánsát megszólítva próbált támogatásért kuncsorogni a vasárnapi bejelentkezése során, majd a nagy felháborodást keltő idősekre vonatkozó ízléstelen megjegyzését megismételte.

Mitől lett volna a több szavazója a Fidesznek most, mint volt 2018-ban? A Covid miatt is megtizedelt idős korú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre, de a fiatalok, akik minden eddiginél nagyobb számban jelentkeztek és csatlakoztak már az előválasztás során az ellenzékhez, ők kormánykritikusak

–magyarázta követőinek Márki-Zay, aki örömhírként tálalta, hogy a Covid sok kormánypárti szavazó halálát követelte.

Az ellenzéki egység gondolatával hencegő Márki-Zay arról mélyen hallgatott, hogy már szövetségesei számára is kezd kínossá válni a minden emberséget nélkülöző nyilatkozata és egyre többen szeretnék lecserélni az ellenzék-miniszterelnök-jelöltjét. A szélsőbaloldali Amerikai Népszava hírportál szerint Márki-Zay Péternek azonnal le kellene mondania a jelöltségről.

Ennek az embernek emiatt most azonnal le kellene mondania a miniszterelnök-jelölti pozícióról, ha demokrata lenne. (…) Hogyan lehet miniszterelnök-jelölt olyan ember, aki a politikai ellenfél nyugdíjas szavazóinak halálán örvendezik?

– olvasható a Mandiner által szemlézett Amerikai Népszava portálon.

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató