2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Vitalij Klicsko belépett az ukrán hadseregbe, készül a háborúra

Kijev jelenlegi polgármestere és egykori nehézsúlyú világbajnok ökölvívó Vitalij Klicsko belépett az ukrán hadseregbe és azt állította, hogy Ukrajna háborúban áll – írja a Telegraph nyomán az RT.



A legendás ökölvívó, Vitalij Klicsko csatlakozott Ukrajna katonai tartalékosaihoz. Kijev polgármestere azt állította, hogy az ország háborúban áll.

Az ukrán bokszlegenda Klicsko, aki 2012-es utolsó címvédése előtt három évtizeden át bokszbajnok volt, elkezdett részt venni a területvédelmi gyakorlatokon Kijevben, ahol 2014 óta polgármester.

Az amerikai hírszerzőszolgálatok nyomására a nyugati tisztviselők és média nemrégiben azzal vádolta Moszkvát, hogy csapatokat és katonai erőket von össze, azzal a szándékkal, hogy megszállja Ukrajnát.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Віталій Кличко (@vitaliyklitschko) által megosztott bejegyzés

 

“Sokan közülünk a hadseregben szolgáltak, és ezeket a képességeket vissza kellett állítani” – mondta a Telegraph-nak adott interjúban az 50 éves Klicsko, aki korábban Katonai Világjátékokat is nyert.

 “Úgy gondolom, hogy egy ilyen képzés elengedhetetlen egy olyan ország felső- és középszintű tisztviselői számára, amely közel nyolc éve háborúban áll”.

Klicsko szavai valószínűleg a Krím-félszigetre vonatkoztak – ez a kijelentés azonban megkérdőjelezhető, tekintve, hogy a félsziget és Szevasztopol a területről tartott népszavazás és a csatlakozási szerződés aláírása után 2014-ben, az ukrán forradalom közepette egyesült újra Oroszországgal.

“Azt hiszem, inkább olyan jellemvonásokról van szó, amelyek minden profi sportolóban közösek”

– mondta a katonai tartalékosokhoz való csatlakozásáról.

“Az önfegyelem, az aprólékosság, a kitartás és az erős összpontosítás olyan alapelvek, amelyek segítenek a sikerben, függetlenül attól, hogy mit csinálsz.

“A kapcsolataim nagyon hasznosak, és nagy előnyt jelentenek számomra, hiszen Ukrajna nem tudja leküzdeni a kemény kihívásokat, amelyekkel szembenéz, barátok és megbízható partnerek nélkül.”

Moszkva többször is tagadta, hogy bármilyen akciót terveznének Ukrajna ellen.

Putyin orosz elnök azt mondta, hogy fenyegetésnek tekinti a nyugati katonai tömb folyamatos kelet felé történő terjeszkedését.

Novemberben Oroszország olyan javaslatokat tett az Egyesült Államoknak és a NATO-tagállamoknak, amelyek megtiltanák a nyugati katonai infrastruktúrának a határaihoz való közeledését, és gyakorlatilag megakadályoznák Ukrajna NATO-csatlakozását.

Forrás: Oroszhirek.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató