2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A Twitter végleg letiltotta egy amerikai republikánus képviselő személyes fiókját

A Twitter végleg letiltotta vasárnap Marjorie Taylor Greene amerikai republikánus képviselő személyes fiókját.

Az internetes cég indoklása szerint a képviselőnő ismételten megszegte a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hamis, illetve félrevezető információk terjesztése ellen hozott irányelveket mikroblogján. Egyebek mellett több figyelmeztetést is kapott, mert olyan alaptalan összeesküvés elméleteket terjesztett, amelyek megkérdőjelezték az oltások, illetve a maszkviselési szabályok hatásosságát. A Twitter eddig négy alkalommal függesztette fel Greene mikroblogját, a cég szabályai szerint az ötödik felfüggesztés véglegesnek számít.

Greene személyes Twitter-fiókjának bejegyzéseit (@mtgreenee) csaknem félmillióan követték. A képviselő ugyanakkor továbbra is hozzáférhet hivatali Twitter-fiókjához (@RepMTG), amelynek majdnem 400 ezer követője van.

Greene a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson reagált elítélve a Twitter döntését. Mint írta, fiókját annak nyomán függesztették fel, hogy egyik bejegyzésében feltüntette a vakcinák nemkívánatos mellékhatásaival foglalkozó egyik kormányzati adatbázis statisztikáját, amely azonban nem megerősített nyers adatokat is tartalmazott.

 

"A Twitter Amerika ellensége és nem képes elviselni az igazságot"

- hangoztatta üzenetében Greene.

A Donald Trump volt elnök hívének számító képviselő 2020-ban történt megválasztása óta számos kijelentéseivel és cselekedeteivel hívta fel magára a figyelmet. Néhány hónapja például a zsidóüldöztetéshez hasonlította a koronavírus járványa nyomán elrendelt korlátozásokat. Ezen megnyilvánulásáért később azonban bocsánatot kért.

A járványügyi korlátozásokkal kapcsolatban ismételten "kényszermaszkokról", illetve "kényszeroltásokról" beszél. Elutasítja a kongresszusban a maszkviselési kötelezettség betartását, ami miatt több alkalommal is pénzbírságot kellett fizetnie.

2Erőszakra felbujtó nyilatkozatai" miatt az amerikai törvényhozás alsóháza tavaly februárban megfosztotta Greent bizottsági helyeitől.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató