2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Csekk Katka: Orbán Viktornak az a célkitűzése, hogy a keleti diktátorokat kiszolgálva gyengítse az Európai Uniót

A korrupt momentumos még mindig nem mondott le a posztjáról, sőt még ő magyaráz...

Ezt írta a Facebook-oldalán: „Az egyik legfőbb célkitűzése Orbán Viktornak az, hogy a keleti diktátorokat kiszolgálva folyamatosan gyengítse és megossza közösségünket, az Európai Uniót.

Itt a legújabb bizonyítéka az orbáni külpolitikának, és annak, hogyan is viselkedik a jelenlegi miniszterelnök az európai tárgyalóasztaloknál. A világ egyik legjelentősebb lapja, a New York Times írt arról, hogy a 2018-as választások után Orbán Brüsszelben leült Joseph Daullal, az Európai Néppárt akkori elnökével és Manfred Weberrel, akik akkor figyelmeztették Orbánt, ha folytatja agresszív politikáját, veszélybe kerülhet a Fidesz néppárti tagsága. Orbán válasza pedig ez volt: »ha megpróbáltok kirúgni, elpusztítalak benneteket.«

És ne legyen kétségünk: Orbán ezzel a mentalitással, ezzel a hozzáállással ül le másokkal is tárgyalni Európában. De ezt nem érdekképviseletnek hívják, hanem vagdalkozásnak, ezzel gyengíteni és megosztani próbálja közösségünket. Ez az, aminek véget fogunk vetni tavasszal, a kormányváltás után.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató