2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A pápa szerint mostoha világ, ahol a gyermekvállalás helyét átvették a kutyák és a macskák

A családok mellett érvelt idei első nyilvános beszédében Ferenc pápa. Az egyházfő külön sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy sokak életében a gyermekvállalás szerepét átvette a kisállattartás. Úgy fogalmazott, hogy az apaságról és anyaságról való lemondás embertelenné teszi a társadalmat.

Mostoha civilizáció vagyunk – idézte a VI. Pál Teremben elhangzottakat a Magyar Nemzet. Ferenc pápától cseppet sem idegen a közvetlenség, ahogyan a gyermekekről lemondó modern tárdalalom lélekrajzát elemzi.

 

Önző társadalomban élünk, ahol a gyermekvállalás helyett a családok inkább kutyát és macskát tartanak. Akár megmosolyogtató is lehetne, de sajnos ez az igazság. Az apaság és anyaság szépségéről való lemondás embertelenné és elöregedetté teszi a társadalmakat, szenved az a nemzet, ahol nincsenek utódok.

– elemezte a „demográfiai tél” okait a pápa. Az egyházfő Szent József közbenjárását kérte a családok lelkiismeretének felébresztésére, hogy a házaspárok visszaszerezzék a gyermekvállaláshoz szükséges bátorságot és az utódok utáni vágyat. Az emberi élet beteljesedését a gyermekek jelentik.

Aki házasságot köt, az a gyermekvállalás perspektívájában tegye, hiszen ők lesznek azok, akik életünk utolsó perceiben elkísérnek minket. Ha nem lehet gyermeketek, akkor fogadjatok örökbe. Nem vitás, hogy bizonytalan és veszélyekkel jár, de az apaságról és az anyaságról való lemondás sokkal keservesebb. A gyermekek örökbefogadása a befogadás legszebb emberi gesztusa

 – mondta a Szent Józsefről szóló katekézisében az egyházfő, hangsúlyozva: Szent József bár nem volt vér szerinti apja, mégis befogadta és végtelen szeretettel gondját viselte Jézusnak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató