2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A The Washington Post fasiszta diktátorokhoz hasonlítja Orbán Viktort

Jellemző – írja a lap –, hogy az egyik önkényuralomra törő vezető azt a diktátort tartsa példaképének, aki hazugságok, nacionalista hevület, idegengyűlölet mentén torzította el országa demokráciáját,- számol be a mandiner.hu.

Képzeljék el, mintha a harmincas években egy nagy politikai párt vezetője támogatta volna az Európát fenyegető európai fasiszta diktátorok egyikét – utalt a The Washington Post Donald Trump volt amerikai elnök támogató nyilatkozatára, amit hétfőn Orbán Viktornak címzett. A cikk a két politikusra utalva, kritikus hangnemben úgy fogalmazott, hogy csodásan jellemző, hogy az egyik önkényuralomra törő vezető azt a diktátort tartsa példaképének, aki hazugságok, nacionalista hevület és idegengyűlölet mentén torzította el országa demokráciáját és lényegében egyszemélyes uralmat hozott létre.

A cikk kiemelte, hogy a Freedom House civil szervezet jelentése szerint Orbán „kedvezőtlen” helyzetbe hozta az „ellenzéki csoportokat, újságírókat, egyetemeket és nem kormányzati szervezeteket”, így nem csoda, hogy Trump ennyire „szerelmes”.

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató