2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Megszüntették a győri Audi-földek ügyében indított eljárást

Megszüntette az ügyészség a győri Audi-földek ügyében a hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és pénzmosás gyanújával indított eljárást, mert „a cselekmény nem bűncselekmény”, írja a 24.hu.

Az Audi-földek eladásával kapcsolatban 2019-ben több feljelentés is érkezett, ezeket egyesítették, és a rendőrség nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt 2019. november 18-án nyomozást rendelt el. Borkai ellen azért tettek feljelentést, mert a szexbotrányba belebukott polgármester és ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán úgy intézhették a telkek eladását az Audi Logisztikai Központjának megépítéséhez, hogy anyagi károkat okoztak vele az önkormányzatnak.

2020-ban Szabó Tímea feljelentését elutasították, az Audi-gyár bővítésének ügyében viszont nyomozott a rendőrség. Most viszont, közel két év után megszüntette a hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és pénzmosás gyanújával ismeretlen tettessel szemben folytatott eljárást a győri Audi-földek ügyében az ügyészség,

„mivel a cselekmény nem bűncselekmény”.

A határozatban az olvasható, hogy az önkormányzat az adásvételnél a rá vonatkozó vagyonkezelői szabályok szerint járt el. Borkai fiának, Borkai Ádámnak havi egy millió forintos fizetésével kapcsolatban – amit az Akonia Kft. ügyvezetőjeként kapott – megállapították, hogy nem állapítható meg a hűtlen kezelés.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató