2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Pál Évát jelölnék köztársasági elnöknek Szanyiék: az énekesnő örömmel fogadta el az ISZOMM felkérését

Pál Évát, a Neoton Família egykori énekesnőjét nevezi köztársasági elnöknek az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) - tudta meg a Blikk.

A művésznő már a kezdetek óta segíti Szanyi Tibor pártját, várhatóan el is indul a parlamenti választásokon Csepelen, ám előtte még az államfői tisztségért folyó küzdelembe is beszáll. Pál Éva a lapnak azt mondta, nagyon nagy megtiszteltetésnek tartja az ISZOMM felkérését.

— Úgy érzem, alkalmas vagyok arra, hogy megtestesítsem a társadalom egységét. Voltam fent és lent is, a társadalom minden rétegéből vannak tapasztalataim. No, meg az alsó korhatár 35 év, ezt már kétszeresen is elértem - mondta mosolyogva az énekesnő.

Ahogy Áder János az általános feladatai mellett a környezetvédelemmel foglalkozott, úgy Pál Évának is lenne saját területe, amelyre elnökként nagy hangsúlyt fektetne.

Ahhoz, hogy valaki hivatalosan is elnökjelölt lehessen, 40 képviselő támogatását kell elnyernie. Szanyi Tibor, a párt miniszterelnök-jelöltje úgy látja, Novák Katalinra kategorikus nemet mond az ellenzék, Pál Évára viszont több ok miatt is igent mondhatnának.

— Az ellenzéknek az a dolga, hogy alternatívát állítson. Ha a többi ellenzéki párt ezt meg is tagadja, mi akkor sem fogjuk. Szerintem nemcsak ellenzéki, de fideszes oldalon is lesznek, akik a mi jelöltünket fogják támogatni, ezzel szeretnénk bomlasztani a kormányzati egységet - jelentette ki a Blikk kérdésére Szanyi.

Megjegyezte, a többi ellenzéki párthoz hasonlóan ők is a közvetlen elnökválasztás intézményének hívei, ugyanakkor azt is vallják, minden választáson el kell indulni.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató