2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Tüntetést szervez a Mi Hazánk a kötelező oltás ellen

Ne legyen kötelező az oltás! Nem tűrjük a zsarolást! – ezzel a jelszóval tart tüntetést az egészségügyi államtitkárságnál, majd a köznevelésinél a Mi Hazánk Mozgalom január 16-án. A Parlamentet is érintő, negyed órás vonulás köti össze a két demonstrációt. Várjuk minden oltott és oltatlan honfitársunkat, aki nem akar diktatúrában élni! - írja Novák Előd a felhívásában.

Orbán Viktor áprilisban még azzal utasította el az oltás kötelezővé tételét, hogy „nem diktatúrában élünk”, szabadságra van szükségünk, „Magyarországon a kötelező oltás a vírus ügyében felnőttek esetében nem járható.” Még szeptemberben is úgy nyilatkozott a kormányfő, hogy „nem tudunk kötelező oltást elrendelni általánosan mindenkire nézve Magyarországon, ezt a magyar ember gyomra nem veszi be”. Most a magyar emberek megmutathatják, hogy ezt már tényleg nem tűrjük.

Felszólal T. László, a Mi Hazánk kormányfőjelöltje, Dúró Dóra országgyűlési képviselő, Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere és dr. Páli Jenő orvosbiológus-agykutató, a Koronavírus Kutatóközpont vezetője. Január 16-án, vasárnap 15 órától az egészségügyi államtitkárság előtt tüntetünk (Bp. V. ker., Akadémia u. 3., a Lánchíd mellett, a 2-es villamos Széchenyi István téri megállójához közel), majd a köznevelési államtitkársághoz vonulunk (a Szalay u. 10. elé kb. 16 órára ér a menet). A média elhallgatása miatt kérjük, közvetítsék a helyszínről minél többen saját közösségi profiljukkal a tüntetést vagy egyes részeit.

A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint a vakcinák kötelezővé tétele helyett inkább az oltások valódi következményeiről kellene beszélni. Mindenki maga dönthessen a sorsáról, korrekt tájékoztatás után! Aki a vírus kockázatától jobban fél, az magát beoltathatja, de bármilyen diszkrimináció vagy zsarolás (különösen a munkahely elvételével) elfogadhatatlan a Mi Hazánk szerint.

Novák Előd,

a Mi Hazánk alelnöke

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató