2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A pofád leszakad: a kommunista DK fölszólította a kormányt kazah ügyben

„Mi magyarok pontosan tudjuk, milyen beláthatatlan következményei lehetnek egy orosz beavatkozásnak – kiállunk a kazahok mellett” – jelentették ki.

„Három napja tartanak a tüntetések Kazahsztánban, az elnyomó, saját politikai ellenfeleit elhallgattató, az országot továbbra sem modernizáló, az átlagemberek életét megkeserítő rezsim legfrissebb gázárszabályozása után. A legfrissebb hírek szerint a kazah elnök pedig az orosz hadsereg segítségével verné le az évtizedek óta elnyomott kazah nép lázadását” – emeli ki közleményében a párt.

A Demokratikus Koalíció elmondása szerint a párt teljesen elhatárolódik az „elnyomó kazah rezsim véres bosszúkísérletétől”, mivel nekik elengedhetetlen jelentőségűek az emberi jogok és a szólászabadság.

„Mi magyarok pontosan tudjuk, hogy milyen beláthatatlan következményei vannak annak, amikor orosz segítséggel próbálják leverni a zsigereiben szabadságra vágyó nép lázadását. Ahogyan Magyarországon az ’56-os hősök, most a bátor kazahok mutatják meg, hogy az elnyomásra a nép összefogása és a szabadságért folytatott harc az egyetlen válasz” – írja Ara-Kovács Attila a DK EP-képviselője.

A Demokratikus Koalíció ’56 szellemének jegyében felszólította a magyar kormányt, hogy „határolódjon el az orosz katonai beavatkozástól és álljon ki az autoriter rezsim ellen fellázadó kazah nép mellett

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató