2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Majdnem gázolt az embercsempész, rálőttek a magyar rendőrök

Majdnem elgázolta a rendőröket egy embercsempész kisteherautójával. Az egyik rendőr rálőtt, végül Ausztriában állt meg a jármű.

Embercsempész kisteherautóra adott le lövéseket egy rendőr csütörtök délután a harkai határátkelő közelében, miután a járművet vezető sofőr majdnem elütötte járőrtársát, aki megpróbálta feltartóztatni az autót. Senki sem sérült meg - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a rendőröknél felmerült a gyanú, hogy a harkai határátkelő közelében ellenőrzött litván rendszámú személyautó és utasai egy embercsempész előfutáraként érkeztek a magyar-osztrák határhoz. A rendőrök értesítették a közelben lévő egységeket, és nem sokkal később a Harkán ellenőrző járőrök észrevettek egy nagy sebességgel a határ felé tartó furgont. 

Értesítették kollégáikat a kisteherautó érkezéséről, majd egyikük az úttestre kilépve szabályos rendőri jelzéssel megpróbálta megállásra késztetni a járművet. A magyar rendszámú autó vezetője azonban a rendőr felé kormányozta a járművet és felgyorsított. A rendőr el tudott ugrani a közeledő autó elől. Társa, mielőtt szintén elugrott volna a jármű elől, több lövést adott le szolgálati fegyverével, hogy a furgont irányváltoztatásra kényszerítse.

A kisteherautó sofőrje áthajtott Ausztriába, ahol a furgon néhány száz méter után üzemképtelenné vált. Az osztrák rendőrök elfogták az autót vezető egyiptomi férfit és - ez első információk szerint - harminc, ismeretlen állampolgárságú utasát.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató