2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Ausztria: Összecsaptak a migránsbandák, bevetették a Cobra egységet is

Többen kést rántottak, és lövések is eldördültek csütörtök este a bécsújhelyi pályaudvaron, amikor két rivális migránsbanda összecsapott.

Az osztrák rendőrség szerint húszan vettek részt a verekedésben, a hírek szerint törökök, szírek és csecsenek. Hárman megsérültek, egyikük súlyosan. A hatóságok nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, bevetették az osztrák rendőrség Cobra egységét is. Több embert letartóztattak – közölte az M1 Híradója.

Péntek délután még mindig takarítottak a bécsújhelyi vasútállomáson, a környéken pedig a szokásosnál is több volt a rendőrautó. Ennyi emlékeztetett a csütörtök esti összecsapásra.

 „Lövöldözéshez riasztották a bécsújhelyi vasútállomásra a rendőröket tegnap, az esti órákban. Úgy tudjuk, hogy két tízfős, törökökből szírekből és csecsenekből álló banda került összetűzésbe a vasútállomáson” – mondta a közmédia tudósítója.

Az osztrák lapok szerint a Cobra bevetési egységet is riadóztatták.

Hogy min vitatkoztak össze a két banda tagjai, azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A vita verekedéssé fajult, majd előkerültek kések és lőfegyverek. Három ember megsérült, közülük egy súlyosan. Lapértesülések szerint két embert vettek őrizetbe. A hatóságok egyértelműen bandaháborúként kezelik az ügyet.

A vasútállomást több órára lezárták, amíg tartott a verekedés, illetve a helyszínelés.

A nyomozás folyik, a térfigyelő kamerák felvételei és az őrizetesek vallomása alapján igyekeznek rekonstruálni az eseményeket.

Bécsújhely lakosságának mintegy ötöde külföldi születésű – a legtöbben délszlávok, törökök, csecsenek. Mint más osztrák városban is, a migrációs hátterű fiatalokból álló bűnözői csoportok komoly veszélyt jelentenek a közrendre, nemcsak a csütörtökihez hasonló bandaharcok miatt, hanem például azért is, mert részt vesznek az illegális szerek kereskedelmében.

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató