2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Makizaj hatalmasat kamuzott egy szerbiai lapnak

Nagyot hazudott a támogatottságáról Márki-Zay Péter, a magyarországi baloldal messiása egy szerbiai hírportálnak adott nyilatkozatában. De valótlanságot állított valami mással kapcsolatban is.



A szerbiai Nova hírportál hosszú cikkben foglalkozik a magyarországi baloldal miniszterelnök-jelöltjének támogatottságával és választási esélyeivel. Megszólaltatta magát Márki-Zayt is, aki magabiztosan leszögezte:

van esélye legyőzni Orbán Viktor magyar miniszterelnököt az idei választáson.


A baloldal jelöltje a gyurcsányi, hazug retorikát alkalmazva azt nyilatkozta a portálnak:

Magyarországon nincs szabad sajtó, csak néhány médium független, az összes regionális lap a Fidesz kezében van.

Az ellenzéki összefogáshoz vezető útról szólva elismerte, hogy az korántsem volt könnyű. A szerbiai portálnak nyilatkozva elmondta: a hódmezővásárhelyi önkormányzati választás után született meg az ötlet, miszerint ellenzéki összefogással országos szinten is legyőzhető a Fidesz. Mint fogalmazott: ő maga világossá tette, hogy csakis akkor vállalja, hogy közös jelölt lesz, ha minden ellenzéki párt támogatja.

Az előválasztással kapcsolatban Márki-Zay Péter újabb hazugsággal állt elő, a Nova.rs szerint kijelentette, hogy

neki már az első fordulóban nagyobb volt a támogatottsága, mint Karácsony Gergelynek, Budapest főpolgármesterének.

A valóság ezzel szemben az, hogy az első fordulót Márki-Zay a 3. helyen zárta, jócskán lemaradva a DK-s Dobrev Klára és Karácsony mögött.

Az interjúban aláhúzta azt is: úgy látták, hogy csak ő vagy Budapest főpolgármestere tudja legyőzni Orbánt,

Dobrev Klára győzelme az előválasztáson pedig katasztrófa lenne.

Ezután Karácsony Gergely támogatásáról biztosította Márki-Zayt, aki az így kapott szavazatokkal legyőzte a második fordulóban a DK-s jelöltet – derül ki a szerbiai hírportál cikkéből.

Az ellenzéki pártok a saját helyeikért harcolnak a parlamentben, mindannyian minél nagyobb támogatottságot szeretnének maguknak – ismerte el a baloldali jelölt a Nova.rs-nek, kiemelve a kampányban a gerillamarketing és az influenszerek jelentőségét is.

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató