2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

"Olyan édesapákra van most szükség, akik büszke magyar gyermekeket nevelnek" - Rózsafüzér körmenet a Budai Várban - Videó

Férfiak engesztelő rózsafüzére

„Szentolvasó királynéja,
Magyarország védasszonya,
Védelmezzed nemzetünket,
Oltalmazzad mindenünket!”

Ahogy az előző hónapokban, úgy az új esztendő első hónapjában, Nagyboldogasszony havában, 2022. január 8-án, szombaton, a Fatimai Boldogasszony Szeplőtelen Szívének engesztelésére, Magyarország és az egész világ megtérésére szentmise bemutatására került sor a budavári Mária Magdolna templom romjainál szombaton.

A Kapisztrán téren a szabad ég alatt, a nagy hidegben tartotta meg a szentmisét Simon Gábor atya. Az eseményen kb. 40 ember vett részt.

Az atya prédikációjában elmondta, hogy

több mint ezer évvel ezelőtt egy kicsiny nép elindult, elindultak egy hatalmas útra, amelyen a mindenható Isten szerető gondviselése vezette őket, hogy új hazát találjanak. Elindultak és itt a Kárpát-medencében egy olyan országot akartak építeni, amely nem 50 vagy 100 évig áll, amely nem emberi hatalmon nyugszik, hanem az anyaszentegyház kősziklájára épül.

Simon Gábor atya hozzátette:

első Szent királyunk kősziklára építette ezt az országot.

A Kapisztrán téren tartott szentmisén elhangzott, hogy: megrendítő dolog, amikor itt állunk ezen a helyen, ahol őseink imádkoztak, ahol egykor magyar királyt koronáztak, ahol annyi könny hullott a földre, amikor a török hódoltság idején magyar testvéreinknek ez a templom volt az egyetlen, ahol lélekben is igazságban imádhatták az Urat. Megrendítő, milyen érzés lehetett látni, amikor a Rákosi-rendszerben felrobbantották és lerombolták ezt a templomot,

mert azt gondolták, hogy a magyar nemzet szívéből kitéphetik az Istent.

Így folytatta: A kommunizmusnak vége, azonban mi még itt vagyunk ezen a helyen, ahol majd ezer éven keresztül imádkoztak őseink. 

A boldogságos Szűz Mária a hit örzöje - tette hozzá Simon Gábor atya, majd elmondta: Ő, aki megőrízte a magyar nemzetnek a hitét, ő az, aki segít bennünket - bár megfogyva, de meg nem törve -, hogy újjászülethessen a magyar nemzet.

Ezen a helyen oly sokan imádkoztak, de nem elégedtek meg azzal, hogy csupán Istenhez kiáltsanak, hanem fegyvert fogtak a kezükbe. Nekünk újra fel kell fedeznünk magunkban azt, hogy mit jelent a harcos katolicizmus, a harcos kereszténység. Őseink példát adtak arról, hogy ha kellett a vérük ontásával védték meg ezt a hazát. Az egyik kezükben az Úr keresztje volt, de a másik kezükben kard. Kard volt, hogy a kereszténységért harcoljanak - mondta.

Nekünk magyaroknak duplán kell szeretnünk a hazánkat, nem csak azért, mert a szülőföldünk, hanem azért, mert a Kárpát-medence a Boldogságos Szűz Mária országa.  

Élő evangéliumra van most szükség! Olyan édesapákra, akik imádkozni tanítják a gyermekeiket. Olyan édesapákra, akik odaülnek a gyermekük ágya mellé és mesélnek az ősök hitéről és bátorságáról. Olyan édesapákra, akik büszke magyar gyermekeket nevelnek. Olyan édesanyákra van szükség, akik hittel és szeretettel tudnak dolgozni a családjukért 

- hangsúlyozta az atya.

Nézzétek meg Európát, hogyan hanyatlik! Hogyan megy tönkre, hullik szét mindaz, amiben a régiek hittek. Menjetek el Angliába, Németországba és Franciaországba, hatalmas gótikus katedrálisokat fogtok látni, szebbnél szebb szobrokat és a képzőművészet minden remekét, mert amíg mi védtük Európát, harcoltunk a pogánysággal, addig a Nyugat virágoztatott. Meg is köszönték nekünk szépen a Trianonnal... És most újra az a feladatunk, hogy Magyarország a Népek Krisztusa legyen! - hangoztatta Simon atya.

Kik azok, aki megvédik Európát a pogány hordáktól? - tette fel a kérdést, majd így folytatta: 

Magyarország! Ahogyan ezt tette 150 évig. Melyik az a nép, amely Európában a normalitást képviseli? - hangzott el az újabb kérdés.

Amely kimondja, hogy a férfi az férfi, a nő az nő...és a család szent.

A magyar nép! - ismételte.

Mária védte meg ezer évig ezt a földet, Mária volt a zászlóinkon, Mária volt a címerünkben, Mária menti meg ezt az országot

- tette hozzá.

Mária át akarja adni ezt az országot a Ti gyermeteiteknek. A Ti unokáitoknak és nem mecseteket akar látni, nem pogányságot, meg homo-felvonulást Budapesten, hanem normális családokat és katolikus hitet 

- zárta beszédét az atya.

 

(A felemelő prédikáció 12.50-nél kezdődik)

Felhangzott a mise végén a Boldogasszony Anyánk régi Himnuszunk is (a videón 56:25-nél):

Boldogasszony, Anyánk, régi nagy Pátronánk, 
nagy ínségben lévén így szólít meg hazánk:
Magyarországról, Édes hazánkról,
ne feledkezzél el szegény magyarokról.

Ó Atyaistennek kedves, szép leánya,
Krisztus Jézus anyja, Szentlélek mátkája!
Magyarországról, Édes hazánkról,
ne feledkezzél el szegény magyarokról.

Nyisd fel az egeket sok kiáltásunkra,

anyai palástod fordítsd oltalmunkra!
Magyarországról, Édes hazánkról,
ne feledkezzél el szegény magyarokról.

Kegyes szemeiddel, tekintsd meg népedet,

segéljed áldásra magyar nemzetedet.
Magyarországról, Édes hazánkról,
ne feledkezzél el szegény magyarokról.

Sírnak és zokognak árváknak szívei

hazánk pusztulásán s özvegyek lelkei.
Magyarországról, Édes hazánkról,
ne feledkezzél el szegény magyarokról.

Boldogasszony, Anyánk, régi nagy Pátronánk,

nagy ínségben lévén így szólít meg hazánk:
Magyarországról, Édes hazánkról,
ne feledkezzél meg szegény magyarokról.

 

A mise után a férfiak vezette rózsafüzéres körmenet kezdődött ugyanott, amihez bárki csatlakozhatott.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató