2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Sebastian Kurz egy rasszizmusellenes csoport társelnöke lett

A volt osztrák kancellár kinevezése ellenérzéseket szülhet, különösen azután, hogy 2017-ben koalíciós megállapodást kötött a bevándorlásellenes Szabadságpárttal.

 
Sebastian Kurz volt osztrák kancellárt, aki tavaly távozott posztjáról, miután korrupciós vádakkal illették, kinevezték az Európai Tolerancia és Megbékélés Tanácsának (ECTR) társelnökévé – közölte a nem kormányzati szervezet vasárnap. Az ECTR önmagát a szélsőségek, a rasszizmus, az antiszemitizmus és az idegengyűlölet elleni küzdelem iránt elkötelezett volt vezetők és más döntéshozók csoportjaként írja le. A szervezet elnöke Tony Blair volt brit miniszterelnök is.

Kurz kinevezése ellenérzéseket szülhet, különösen azután, hogy 2017-ben koalíciós megállapodást kötött a bevándorlásellenes Szabadságpárttal, megnyitva az utat Ausztria előtt, hogy nyugati szomszédunk legyen az egyetlen nyugat-európai ország,

ahol szélsőjobboldali párt van kormányon.

Hivatalában ellenezte, hogy Ausztria menedékkérőket fogadjon be egy lerombolt görögországi menekülttáborból, vagy hogy a tálibok tavalyi hatalomátvétele után Afganisztánból menekülő embereket fogadjon be.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató