2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Potocskáné és társai: “Rekord mértékben adósította el Magyarországot az Orbán-kormány”

“Rekord mértékben adósította el Magyarországot az Orbán-kormány címmel” tartott ma sajtótájékoztatót a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita, a PM részéről Tordai Bence és a momentumos Ilyés Márton.

A három ellenzéki "politikus" többek között újra Mészáros Lőrincezett, de természetesen a Fudan Egyetem és a járvány ideje alatt „magukra hagyott magyarokra” is kitértek, és persze arra is, hogy minden reális esélyük megvan a kormányváltásra. Hiányérzetünk maradt viszont amiatt, hogy sem a Városháza korrupciós ügyeit, sem a Márki-Zay-féle fizetős egészségügy gondolatát nem kommentálták a szövetségesek.

Kérdezni persze most sem adódott lehetőség, lévén, online tartották az ellenzéki monológot. Ezen persze nincs mit csodálkoznunk, hiszen a baloldal egyik éles késének számító Tordai jobb, ha nem próbálkozik meg azzal, hogy újságírói kérdésekre válaszol, hiszen annak elég sokszor igen kínos baki a vége. 

Ma megtudtuk, hogy rekordmértékben adósodott el Magyarország

– legalábbis az ellenzék szerint, akik online kormánybírálatot tartottak hétindítóként. Az élő közvetítésen van még mit javítani, de nyilván ezért is a Zorbán a hibás. A gigantikus sajtótájékoztatót Potocskáné kezdte, aki a többi között megállapította, hogy

a kormány túlköltekezik.

Azt sajnos nem fejtette ki, hogy pontosan mire gondol, a 25 év alattiak SZJA mentességére, a nyugdíjemelésre és prémiumra, a szociális dolgozók 20 százalékos béremelésére vagy esetleg az orvosok és pedagógusok béremelésére…De fogadjuk el, hogy a jobbikos képviselőnő állítása igaz, akkor is, ha nem. Potocskáné a megugrott inflációról is beszélt, ami tönkreteszi Magyarországot, de azt sajnos nem osztotta meg velünk, vajon milyen módon lehetne ezt az általa emlegetett inflációt mégiscsak elfogadható szinten tartani, ha már ennyire nagy a baj. Bár már kissé aggasztó méreteket ölt az ellenzék valóságtagadása, ennek ellenére megállíthatatlannak bizonyul és újabb és újabb variánsokkal bombázza a gyanútlan magyar választópolgárokat. Persze a közös miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter sem fukarkodik képzelőerővel, ő például „osztogatásnak” nevezte az emberek anyagi helyzetének javítása érdekében tett kormányzati lépéseket. És ez még nem minden.

A momentumos Ilyés Mártonnak van még mit gyakorolnia, hogy nyilvánosság előtt beszéljen arról, milyen módon lehet kormányváltó erőként átvenni a hatalmat. Remek érzékkel rögtön az általuk oly nagyon gyűlölt miniszterelnöktől idézett, Orbán Viktor 2010-es ígéretét elevenítette fel. Ebben a kormányfő úgy fogalmazott: Magyarország az államadósság terhét le tudja rúgni és mindannyian könnyebben fogunk lélegezni. A momós politikus szerint azonban ez nem sikerült. Ilyés feltehetően nem tartja teljesítménynek azt, hogy a baloldal által felvett hatalmas IMF-hitelt visszafizettük, a külföldi kézre adott állami vagyont visszaszereztük, mindezt úgy, hogy nem voltak megszorítások. Majd elérkezett a retorikai csúcsponthoz:

Most reális esélye van annak, hogy kormányt váltunk, az ellenzék leváltja a korrupt Orbán-kormányt.

Köszönjük Ilyés Mártonnak, hogy mindezt megosztotta velünk. Vélelmezzük, hogy ő tényleg hisz abban, hogyha valamit sokszor mondanak el, akkor az úgy is lesz, de egy választásnál azért nem ártana néha átbogarászni a közvélemény-kutatásokat és figyelni, hogy miket is mond a miniszterelnök-jelöltjük. Márki-Zaynak hála ugyanis tovább nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága, egy friss kutatás szerint, ha most vasárnap lennének a választások, akkor minden második szavazó a kormánypártokra voksolna.

Ilyés viszont közölte is, mi a megoldás arra, hogy az általuk vizionált magas infláció megfékezésében. Kapaszkodjanak meg, zseniális: szerinte ez akkor állítható meg, ha az ellenzék győz a választáson, ugyanis ők megszorítások nélküli politikát tudnak folytatni (ilyet ugyan még nem láttunk tőlük, de rendben van). Szerintünk egyébként nagyon szép dolog hinni a mesékben, de azért ennél komolyabb programmal is előrukkolhatnának, de tényleg. Azt is megtudtuk, hogy akkor –  és csak akkor – ha ők kerülnek hatalomra, akkor nyílnak meg az EU-s csapok és az olyan beruházásokat, mint a Fudan vagy a Budapest-Belgrád vasútvonal azonnal felülvizsgálják majd. Persze nem felejtett el Ilyésünk sem egy jókorát mészároslőrincezni, ami lassan ellenzéki hagyománynak minősül.

Tordai Bence a többi között a járvány alatti válságkezeléséért szidta a kormányt, mert szerinte más országokban tényleg segítették az embereket, nálunk pedig csak minimálisan. A PM „éles kése” minden bizonnyal nem emlékszik arra, hogy a kormány hitelmoratóriumot rendelt el, bértámogatást, az iparűzési adónak csak a felét kellett a vállalkozásoknak befizetni, a parkolást ingyenessé tették, raktárkoncertekkel segítették a zenészeket stb. Mindeközben a baloldali önkormányzatok kuncsorogtak az iparűzési adóért, kirúgtak az állásukból embereket, a főváros pedig még a vendéglátósokat is lenyúlta.  

Nem várunk azonban sokat Tordaitól, hiszen ő még azt sem tudja, hogy ki választja a kormányfőt. Legutóbb abban a hitben volt, hogy az emberek… Nem csoda, hogy egy ilyen égés után, inkább online sajtótájékoztatót tartanak, nehogy valaki „kompromittáló” kérdést tegyen fel, amire nem tudnak válaszolni.

Nos, így hétfői kezdésként egészen sikeresnek bizonyult az ellenzéki “majd mi most jól megmondjuk”- online gondolatmegosztás, amivel sikerült megalapozniuk az összefogás által hétről-hétre kínosabb kijelentéseit, és amivel alátámasztották a Nézőpont Intézet legújabb közvélemény-kutatási eredményét: a vezető kormánypártok népszerűsége töretlen.


Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató